Voor jouw medewerkers zijn verlofdagen ook gewoon loon. Houd dus ten allen tijde je administratie op orde is, het kost anders geld. Zeker nu ook de opgebouwde bovenwettelijke dagen over twee jaar vervallen.
Elke werknemer heeft recht op vakantiedagen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen vakantiedagen op basis van de wet (de wettelijke vakantiedagen) en vakantiedagen op basis van overeenkomst (de bovenwettelijke vakantiedagen).
Alles wat je moet weten over verlof:
  • Regels vervaltermijnen verlof
  • Hoe bereken ik de wettelijke verlofdagen?
  • Tools om verlof bij te houden
Regels vervaltermijnen verlof
In het kort komt het erop neer dat de wettelijke verlofdagen binnen zes maanden na het  jaar van opbouw moeten zijn opgenomen en de bovenwettelijke dagen binnen vijf jaar. Lees hier alles over de  verlofdagenregeling
Hoe bereken ik de wettelijke verlofdagen?
De wettelijke verlofdagen zijn te berekenen door het aantal uur van de werkweek te  vermenigvuldigen met 4. Bij een fulltime werkweek is dat dus 40 x 4 = 160 uur.
Gebruik voor een waterdichte berekening de verlofdagenberekenaar.
Tools om verlof bij te houden

Vakantiedagen bijhouden in Excel

Verlofregistratie software (Windows)

Online verlofregistratie NIEUW! Nooit meer verlofbriefjes kwijt, geen gedoe meer in Excel. Medewerkers vragen online verlof aan en kunnnen altijd controleren hoeveel dagen zij nog over hebben of de status van hun lopende aanvragen bekijken.

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.