"Een medewerker heeft geld van mij geleend maar ik wil eigenlijk niet met hem verder. Hoe krijg ik nu mijn geld terug?"

Vraag:

Een van mijn medewerkers heeft een behoorlijk fors bedrag van mij geleend, we praten over enkele duizenden euro’s. Over het geleende geld zijn geen afspraken gemaakt, er staat ook niks over op papier. Ik wil eigenlijk niet verder met deze medewerker. Wat moet ik doen om ervoor te zorgen dat ik het geleende geld terugkrijg?

Antwoord van een van onze adviseurs bij De Zaak

Als er niks over de lening op papier staat, en er zijn ook geen afspraken gemaakt over (de manier van) terugbetalen bij uitdiensttreding van de werknemer, dan kunt u het geld alleen terugkrijgen als de werknemer bereid is het terug te betalen.

Let op, u mag het geld dus ook niet inhouden van het loon. Dit is het zogenoemde verrekenverbod.

Het enige wat u kunt doen is proberen alsnog heldere afspraken te maken met de medewerker in kwestie. Leg deze dan vooral ook schriftelijk vast.”

Vooruitbetaald loon

“U had deze situatie kunnen voorkomen als u de lening, middels een schriftelijke en ondertekende overeenkomst, als vooruitbetaald loon had verstrekt. Dan had u namelijk wél – binnen bepaalde regels – het geld dat u nog tegoed hebt, in kunnen houden op het salaris van de werknemer aan wie u het het geld heeft geleend.” 

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.  

Bel met 085 – 079 7050

 

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Financiering zonder businessplan of papierwinkel?
Wil je investeren of juist tekorten oplossen? Bereken online binnen 15 minuten wat je financieringsopties zijn en tegen welke voorwaarden. Simpel, snel en zonder gedoe.
Lees ook…
Pauzes zijn belangrijk. Even ontspannen om daarna weer goed effectief aan de slag te gaan gaan. Maar wanneer werknemers een pauze hebben en totaal niet…
Je werknemer heeft fantastisch nieuws: ze is zwanger. Als werkgever wil je natuurlijk dat zij op een fijne manier van deze bijzondere tijd kan…
Als ondernemer ontkom je er niet aan dat sollicitaties tegenwoordig vaak online zijn. En op die manier een sollicitatiegesprek voeren heeft ook best…