Je komt er achter dat je werknemer een stuwmeer aan vakantiedagen heeft opgebouwd. Wat kun je voortaan doen om dit te voorkomen? En hoe zit het met wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen?

Je kunt erop aandringen dat hij zijn dagen opneemt en hem wijzen op het risico dat de dagen anders vervallen. Ter bestrijding van het stuwmeer vervallen namelijk alle niet opgenomen wettelijke dagen 6 maanden na het jaar waarin ze zijn ontstaan. De bovenwettelijke na 5 jaar. Wettelijke vakantiedagen zijn de dagen waarop iedere werknemer recht heeft op grond van de wet (7:634, lid 1 BW): bij fulltime dienstverband 20 dagen per jaar. De bovenwettelijke zijn alle extra dagen boven de 20.

Verlof registreren?
Besef wel dat het bijhouden van verlof een onderdeel van de administratie is. Een goede verlofregistratie is dus een must. Is het niet voor de fiscus danwel voor je eigen personeel.

– Bekijk de mogelijkheden » 

Proefrit: Mercedes EQB
De EQB is de ultieme ruime elektrische SUV voor het gezin. Elektrisch, ruim en dynamisch. Nieuwsgierig geworden? Ervaar de EQB nu zelf en reserveer jouw proefrit.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?