De kans is in ieder geval groter dat u in dit geval geen VAR-wuo (winst uit onderneming) of VAR-dga (directeur grootaandeelhouder) krijgt.

Let op: de VAR wordt per 1 mei 2016 vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Lees hier alles over deze wet. 

Heeft u reeds een VAR-wuo of VAR-dga en gebruikt u die bij uw oude werkgever, dan is deze gevrijwaard van loonheffing en premies werknemersverzekering. Maar het kan zijn dat de Belastingdienst uw VAR wil herzien.

Als achteraf toch sprake is van een arbeidsovereenkomst moet de opdrachtgever vanaf dat moment (dus niet over al verrichte werkzaamheden) premies en loonheffing inhouden en afdragen.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
STARTEN MET CRYPTO’S?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Lees ook…
Helemaal thuiswerken zijn de meeste mensen inmiddels spuugzat, maar af en toe een dagje thuiswerken willen we er wel inhouden. Reden genoeg dus om een…
Werknemers die een (nieuwe) hypotheek aanvragen, zullen bij jou aankloppen voor een werkgeversverklaring. Meestal zul je deze probleemloos…
Misverstanden over vakantierechten zorgen jaarlijks voor stress. Hoeveel vakantiedagen hebben werknemers? Mag je een vakantieaanvraag weigeren? Wat als…