"Ik heb een medewerker in dienst aan wie ik nog niet volledig mijn bedrijf kan overlaten. Nu ga ik een week op vakantie en wil mijn bedrijf in die periode sluiten. Kan ik mijn medewerker verplichten in dezelfde week vakantie op te nemen?"

Bauco van der MeulenAdvies van Bauco van der Meulen, adviseur bij De Zaak en eigenaar van adviespraktijk MMC in Amstelveen

“U kunt een werknemer niet verplichten tegelijk vakantie op te nemen, als dat niet vooraf is afgesproken en vastgelegd in de arbeidsovereenkomst. Bijvoorbeeld met een beding als ‘de werkgever behoudt zich het recht voor om in januari aan te geven welke weken het bedrijf in de zomerperiode of tussen kerst en oud en nieuw gesloten is’. U moet de vakantieperiode dus tijdig aankondigen en kunt niet zomaar de zaak sluiten.”

“Als u dit jaar uw bedrijf tussen kerst en oud en nieuw wilt sluiten, en u heeft dat niet eerder aangekondigd, dan bent u waarschijnlijk te laat om het nog goed te regelen. Bent u van plan om volgend jaar uw bedrijf tijdens de vakantie te sluiten, begin dan nu al te inventariseren wat de beoogde vakantiedata van uw medewerkers voor volgend jaar zijn.”

Andersom: de werknemer boekt vakantie zonder te overleggen

“In principe geldt dat de werkgever bepaalt wanneer zijn werknemer vakantie mag nemen, maar wel zoveel mogelijk in overeenstemming met de wensen van de werknemer. Als deze zonder overleg een vakantie boekt, kan de werkgever dit weigeren zonder schadeplichtig te zijn. Mits daar een zwaarwegende reden voor is, uiteraard. Het is dan wel raadzaam de arbodienst te waarschuwen. Als de werknemer zich ziek mocht melden om toch weg te kunnen, is deze op de hoogte.

Ook wanneer een werkgever toestemming geeft voor vakantie en daar wegens zwaarwegende belangen op terugkomt, staat hij sterk. Maar: in dat geval is hij wél schadeplichtig. Als een werknemer vakantie aanvraagt, moet de werkgever dit binnen twee weken goed- of afkeuren. Doet hij dit niet, dan mag de werknemer er na deze termijn van uitgaan dat zijn vakantie akkoord is.”

Leden van de De Zaak kunnen met al hun vragen bij onze adviseurs terecht. Onbeperkt.

Stuur een mail naar: [email protected]!

Nog geen lid? Lees hier wat de voordelen zijn »

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
i.s.m.
Ga je voor het eerst personeel aannemen? Of sta je op het punt je team uit te breiden met een nieuwe medewerker? Dan heb je een arbeidscontract, ook…
Volgend jaar stijgt het wettelijk minimumloon met maar liefst 10 procent. In dit artikel praten we je bij over wat minimumloon precies is, wie het…
Faillissement is het schrikbeeld van iedere ondernemer. Je zakelijke droom gaat in rook op, inclusief je geïnvesteerde geld, tijd, denkkracht en…