Kou op de werkplek
Wie veel in de kou of op tochtige plekken werkt, moet zich hier goed tegen beschermen. Op de site Arboportaal staat wat u kunt en moet doen om uw werknemers hierbij te helpen.

Kou en de werkplek
Door een te koude werkplek presteren werknemers minder en kunnen ze ziek worden. Niet alleen degenen die in de buitenlucht werken, maar ook werknemers in onverwarmde loodsen of koelcellen.

Werkgevers moeten maatregelen treffen om gezondheidsschade als gevolg van kou te voorkomen.

Gevoelstemperatuur
Niet alleen de temperatuur zegt iets over kou, ook tocht en wind spelen een rol. Door luchtverplaatsing koelt een vochtige huid sterker af of wordt het luchtisolatielaagje weggeblazen door de kleding heen. Hierdoor koelt het lichaam extra af.

In dit geval is het beter om niet over de luchttemperatuur te spreken maar over de gevoelstemperatuur. Via gestandaardiseerde methoden, (zoals de ‘Wind chill index’) is deze gevoelstemperatuur te berekenen. Dit kan onder andere op de site van het KNMI.

Lees verder op de site van Arboportaal

Lees ook:

Klimaatbeheersing: goed voor de productiviteit »

Winterbanden: doen of niet? »

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ontvang kortingscode gratis tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement