Kou op de werkplek
Wie veel in de kou of op tochtige plekken werkt, moet zich hier goed tegen beschermen. Op de site Arboportaal staat wat u kunt en moet doen om uw werknemers hierbij te helpen.

Kou en de werkplek
Door een te koude werkplek presteren werknemers minder en kunnen ze ziek worden. Niet alleen degenen die in de buitenlucht werken, maar ook werknemers in onverwarmde loodsen of koelcellen.

Werkgevers moeten maatregelen treffen om gezondheidsschade als gevolg van kou te voorkomen.

Gevoelstemperatuur
Niet alleen de temperatuur zegt iets over kou, ook tocht en wind spelen een rol. Door luchtverplaatsing koelt een vochtige huid sterker af of wordt het luchtisolatielaagje weggeblazen door de kleding heen. Hierdoor koelt het lichaam extra af.

In dit geval is het beter om niet over de luchttemperatuur te spreken maar over de gevoelstemperatuur. Via gestandaardiseerde methoden, (zoals de ‘Wind chill index’) is deze gevoelstemperatuur te berekenen. Dit kan onder andere op de site van het KNMI.

Lees verder op de site van Arboportaal

Lees ook:

Klimaatbeheersing: goed voor de productiviteit »

Winterbanden: doen of niet? »

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Een van je werknemers is een kersverse moeder of trotse papa geworden. De werknemer wil wat minder gaan werken om te wennen aan de nieuwe…
Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van…
Werknemers die een (nieuwe) hypotheek aanvragen, zullen bij jou aankloppen voor een werkgeversverklaring. Meestal zul je deze probleemloos…