De Zaak ondernemer
Veel scholieren en studenten doen deze zomer vakantiewerk. Hun bijverdiensten kunnen echter gevolgen hebben voor de kinderbijslag en studiefinanciering.

Scholieren
Thuiswonende scholieren onder de 16 jaar mogen onbeperkt bijverdienen, zonder dat dat gevolgen heeft voor de kinderbijslag. Voor (thuiswonende) 16- en 17-jarigen geldt dat zij per kwartaal netto tot € 1.240 vrij mogen verdienen. Verdienen ze meer, dan volgt een korting op de kinderbijslag. Maar in de maanden juli, augustus, september mogen ze daarboven nog eens € 1.250 extra verdienen.

Per jaar mogen scholieren van 16 en 17 jaar dus maximaal netto 6.209,96 euro verdienen: 4 x 1.239,99 plus de extra € 1.250 in de zomermaanden.

Voor niet-thuiswonende kinderen van 16 en 17 jaar geldt een maximum van 1.754 euro per kwartaal. Ontvangt u voor meer dan één kind kinderbijslag, dan zijn de vrijgestelde bedragen lager.

Studenten
Studenten mogen bruto maximaal € 13.215,83 bijverdienen per kalenderjaar, zonder dat ze gekort worden op hun studiefinanciering.

Bruto bijverdiensten zijn de inkomsten die onder het (fiscale) verzamelinkomen vallen, zoals loon, winst uit onderneming en voordeel uit sparen of beleggen.

Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Gratis e-magazine: Elektrische mobiliteit
Waarom is elektrificering van je wagenpark belangrijk? Waar begin je mee als je je medewerkers (en klanten) hierin wilt faciliteren? En wat zijn de ervaringen van elektrische rijders tot nu toe?