Na een loopbaan op zee startte Louwe Post in 2007 administratiekantoor Post Consultancy. In 2009 kocht hij het bedrijfspand, een kale loods die hij in 2010 betrok na een flinke verbouwing. Sinds 2013 is daar ook Weforsea B.V gevestigd, een bedrijf – ook van Post – dat investeerders door crowdfunding koppelt aan maritieme ondernemers.

Bedrijf:

Post Consultancy en
Weforsea B.V.
Ondernemer: Louwe Post, oprichter en eigenaar
Aantal medewerkers:
6

Werkplek:

 Kantoorpand in Urk
Het pand huisvest onder meer een ontvangstruimte, kantoren, opslag en een vergaderzaal, ieder met een eigen sfeer. De maritieme achtergrond van Post en natuurlijk van Urk is overal in het pand terug te vinden.
Louwe Post: “Het administratiekantoor begon heel klein. Ik heb mijn klantenkring opgebouwd via via, door mond-tot-mondreclame. Na twee jaar ging ik op zoek naar een pand. Hier op Urk gaat dat snel rond en ik werd getipt over deze loods. Het stond ‘s avonds op internet en de volgende ochtend kocht ik het. Er is ruimte voor groei en die is vooral gericht op Weforsea; daar ligt de focus voor de toekomst. Om de maritieme sector er met crowdfunding bovenop te helpen. We hebben alle expertise in huis. Traditionele administratiekantoren verdwijnen op den duur. Je krijgt meer een adviesrol.”
De huiskamer, met ontvangstruimte, vergader/lunchtafel en werkplek van Post. “Het is belangrijk om een klant in een ontspannen sfeer te ontvangen. Een klant wil aandacht en dat er goed naar hem of haar geluisterd wordt. Hoe klein de klant ook is, neem er de tijd voor, geef hem dat beetje extra.”
“De glas -in-looddeuren zijn een bijzonder detail, verkregen op een veiling. De vissersvrouw is een symbool van Urk. Ze kijkt bij het kerkje uit op zee, wachtend op de terugkeer van haar man.”
“De vergaderzaal is extra ruimte voor als we uitbreiden. Nu verhuren we hem via ‘Vergaderen op Urk’ aan bijvoorbeeld besturen. De ruimte staat niet leeg, is rendabel en er komen op die manier ook nieuwe klanten over de vloer. Deze zaal heeft een eigen sfeer. Strakker met grijs en wit en van alle moderne technische gemakken voorzien.”
In het pand vind je veel maritieme voorwerpen die verwijzen naar het arbeidsverleden van Louwe Post op zee. Zoals een schaalmodel en afbeelding van het vissersschip dat in familiebezit was, zeekaarten, klokken, een 
dieptelood, telegraaf en kompas. “Ik begon op mijn 17de als koksmaatje. Later werd ik machinist, kapitein en mede-eigenaar van een vissersboot. Daardoor was ik op jonge leeftijd volwassen; ik  liet op mijn 18de al een huis bouwen en was op mijn 22ste vader. Op zee volgde ik een studie boekhouding. Ik haalde mijn diploma’s. Toen het minder goed ging met het vissersbedrijf en het me te veel werd op zee met al het papierwerk erbij, kwam het plan om anderen te helpen met de administratie en daar een bedrijf in te starten.”
De opslagruimte is vooral een persoonlijke opslag voor Louwe Posts hobby’s met onder meer muziekinstrumenten en een verzameling bijzondere brommers. “Het zijn oldtimers; ik houd ervan om eraan te sleutelen. Mijn technische ervaring van het schip komt goed van pas en ik vind het leuk om zelf iets te maken, zoals ook de serverruimte in het pand.”
Het kantoor is op een industrieterrein vlak bij de snelweg. Bij het pand hoort nog een aantal andere loodsen die Post verhuurt aan bedrijven in de buurt. “Ik ben blij dat ik pand kon kopen, mede dankzij de verkoop van het vissersbedrijf. Er is flink verbouwd. Er was helemaal niks, ook geen ramen en we hebben alles bedacht en ingericht.”
Oproep! Heeft u een bijzondere werkplek of bedrijfspand? Bijvoorbeeld op grote hoogte, in een unieke omgeving of ingericht in een speciale stijl? Mail naar [email protected].
Lees ook…
Wordt een van je werknemers ziek? Dan heb je ook als werkgever de verantwoordelijkheid dat je werknemer weer snel en verantwoord aan het werk gaat….
Een persoonlijk ontwikkelingsplan helpt je personeel om alles uit zichzelf te halen. Je stelt er doelen mee op die helpen bij de zakelijke én…
Als werkgever ben je verplicht je medewerkers te voorzien van alle spullen die zij nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Dat kan…
Pauzes zijn belangrijk. Even ontspannen om daarna weer goed effectief aan de slag te gaan. Maar wanneer werknemers een pauze hebben en totaal niet met…
Minimaliseer werkgeversrisico’s, Minder personeelsadministratie, Maximaliseer je flexibiliteit en geen risico bij ziekteverzuim. Lees…
i.s.m.
Steeds meer ondernemers, managers en bedrijven houden zich bezig met diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Maar wat is diversiteit en…