Mijn werknemers moeten verplicht naar de trainingsdag komen, maar deze training valt voor een aantal werknemers buiten de normale werktijden.

Deze vraag werd aan de adviseurs van De Zaak Advies voorgelegd

“Er is een trainingsdag gepland voor alle werknemers waarbij iedereen aanwezig moet zijn. Volgens mij geldt voor de werknemers: als het toevallig jouw werkuren zijn heb je geluk en word je gewoon uitbetaald. Als de training niet in jouw werkuren valt, dan zijn het je eigen uren en dus ontvang je geen loon. Klopt dit? Of moet ik alle werknemers uitbetalen?”

Antwoord van Niek Idema, adviseur bij De Zaak Advies

“De opkomst is verplicht dus de werknemers “verrichten werk”, je moet ze gewoon uitbetalen. Een uitzondering is wanneer er in de cao of arbeidsovereenkomst andere afspraken zijn gemaakt met betrekking tot training en betaling van de uren daarvan.”

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Alex-van-Groningen

Alex van Groningen, partner van De Zaak

Alex van Groningen BV is sinds 1994 de kennispartner voor ambitieuze ondernemers en managers. De afgelopen jaren hebben duizenden ondernemers kennis opgedaan rondom ondernemerschap via programma's zoals Actief in Overnames, Financieel Management voor niet-financiële managers en Onderhandelen. Als opleidingsinstituut bieden wij professionals inspirerende mogelijkheden om verder te komen in hun ontwikkeling van kennis, netwerk en carrière.

Bekijk alle artikelen van Alex van Groningen>

Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Werknemers die een (nieuwe) hypotheek aanvragen, zullen bij jou aankloppen voor een werkgeversverklaring. Meestal zul je deze probleemloos…
Misverstanden over vakantierechten zorgen jaarlijks voor stress. Hoeveel vakantiedagen hebben werknemers? Mag je een vakantieaanvraag weigeren? Wat als…
Je werknemer heeft fantastisch nieuws: ze is zwanger. Als werkgever wil je natuurlijk dat zij op een fijne manier van deze bijzondere tijd kan…