Bedrijven met meer dan één vestiging zijn niet verplicht om ontslagen personeel een baan aan te bieden op één van de andere vestigingen. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Leeuwarden.

De zaak in kwestie
Een onderneming met verschillende bedrijfsvestigingen had voor enkele werknemers van één van haar vestigingen een ontslagvergunning van UWV WERKbedrijf gekregen.

UWV had deze vergunning verstrekt onder de (gebruikelijke) voorwaarde dat de werkgever werknemers weer in dienst moest nemen als er binnen 26 weken weer werk voor ze was.

Eén van de ontslagen werknemers constateerde dat een andere vestiging structureel met uitzendkrachten werkte in dezelfde functie die hij vervulde. De werkgever zou zich daarmee niet houden aan de voorwaarde van het UWV.

Uitspraak kantonrechter
De kantonrechter stelt dat de ‘wederindiensttredingsvoorwaarde’ alleen geldt voor de bedrijfsvestiging waarvoor de ontslagvergunning is afgegeven. Als de voorwaarde zou gelden voor de overige bedrijfsvestigingen, leidt dat tot onredelijke en onwerkbare situaties.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.