Bedrijven met meer dan één vestiging zijn niet verplicht om ontslagen personeel een baan aan te bieden op één van de andere vestigingen. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Leeuwarden.

De zaak in kwestie
Een onderneming met verschillende bedrijfsvestigingen had voor enkele werknemers van één van haar vestigingen een ontslagvergunning van UWV WERKbedrijf gekregen.

UWV had deze vergunning verstrekt onder de (gebruikelijke) voorwaarde dat de werkgever werknemers weer in dienst moest nemen als er binnen 26 weken weer werk voor ze was.

Eén van de ontslagen werknemers constateerde dat een andere vestiging structureel met uitzendkrachten werkte in dezelfde functie die hij vervulde. De werkgever zou zich daarmee niet houden aan de voorwaarde van het UWV.

Uitspraak kantonrechter
De kantonrechter stelt dat de ‘wederindiensttredingsvoorwaarde’ alleen geldt voor de bedrijfsvestiging waarvoor de ontslagvergunning is afgegeven. Als de voorwaarde zou gelden voor de overige bedrijfsvestigingen, leidt dat tot onredelijke en onwerkbare situaties.

STARTEN MET CRYPTO’S?
Wil je ook starten met het kopen, verkopen en bewaren van cryptovaluta? Maak nu gratis een account aan bij het grootste handelsplatform van Nederland: Bitvavo, en handel de eerste €1000 zónder transactiekosten. Al meer dan 1 miljoen tevreden gebruikers.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Lees ook…
Wat is een cao? Moet jouw bedrijf voldoen aan een cao? En hoe pas je de cao toe binnen je bedrijf? Lees hier de basisregels over de collectieve…
Veel werkgevers en ondernemers zien Payrolling als een dure dienst. Dit beeld is begrijpelijk maar niet helemaal…
Minder werkgeversrisico, meer ondernemen ? Minder personeelsadministratie ? Maximaliseer uw flexibiliteit ? Geen risico bij ziekteverzuim. Lees…