In de huidige aantrekkende economie hebben bedrijven weer behoefte aan nieuw personeel. Maar waar haal je als ondernemer de tijd vandaan om na de sollicitatieprocedure ook nog de nieuwe collega in te werken? Voor dit zogeheten 'onboarding' zijn een paar slimme oplossingen.

Een inwerktraject vormt soms een dermate grote belemmering dat mkb-ondernemers er soms voor terugdeinzen om nieuwe collega’s aan te nemen. Geautomatiseerde systemen, zoals AppicalNow en ME, maken het ondernemers makkelijker.

Visie en energie meegeven
Mede-oprichter en CEO Gerrit Brouwer van Appical heeft ervaren dat kleine organisaties weinig tot geen overhead kennen. “Er zit vaak geen afdeling personeelszaken en vaak vervullen collega’s meerdere taken. Als ondernemer heb je weinig tijd om mensen on-the-job in te werken, terwijl het wel heel belangrijk is om je nieuwe collega’s jouw visie te vertellen en de energie mee te geven in de eerste periode.”

De afgelopen drie jaar heeft Appical bij grote bedrijven als KLM en Philips ervaring opgedaan met het online inwerken van nieuw personeel. Dat wil het bedrijf nu ook voor het mkb gaan doen. “Aangezien iedereen tegenwoordig de beschikking heeft over een laptop, tablet of smartphone, hebben we ons nieuwe mobiele platform AppicalNow ook geschikt gemaakt voor het mkb. Ook daar kunnen ze de software inzetten om medewerkers al voor de start in hun nieuwe rol, zowel vast of flex, betrokken te krijgen.”

Wegwijs maken
“Met onze applicatie kun je je nieuwe collega’s wegwijs maken binnen de organisatie”, legt Brouwer uit. “Aan de hand van video’s, games en interactieve opdrachten laat je ze hun eerste stappen zetten. Het helpt voorkomen dat nieuwe collega’s met verkeerde verwachtingen aan de slag gaan en we hebben gemerkt dat op deze manier het kaf zich makkelijker van het koren kan scheiden.”

Wat het kost? “Vanaf 25 euro per maand kun je collega’s gaan inwerken met onze app”, zegt Brouwer. “Per licentie kun je ook meerdere collega’s per maand inwerken. Op jaarbasis bespaar je zo al gauw meer dan een tweetal maandsalarissen. Veel organisaties vergeten hoeveel tijd ze kwijt zijn met het inwerken: al gauw meer dan 80 uur per nieuwe collega en we hebben het dan nog maar niet over de kosten van het vertrek van een nieuwe medewerker.”

De Zaak Magazine is terug
Ter ere van ons 30 jarig jubileum brengen we het vertrouwde De Zaak Magazine weer tot leven, mits 2000 ondernemers zich aanmelden. Doe jij ook mee?
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
i.s.m.
Hoe je het ook wendt of keert, het coronavirus heeft een flinke impact (gehad) op mkb-ondernemers in Nederland. Ook als het aankomt op het werven en…
i.s.m.
Brandstof is er om op te besparen. Hoe zorg je ervoor dat jij – en jouw medewerkers – het maximale uit een volle tank halen? 5 tips die direct…
Een van je werknemers is een kersverse moeder of trotse papa geworden. De werknemer wil wat minder gaan werken om te wennen aan de nieuwe…