Wie na de geboorte van een kind minder wil werken, kan het aantal arbeidsuren in het arbeidscontract aanpassen, óf ouderschapsverlof aanvragen. Wat is voordeliger?

Inhoudsopgave

Ouderschapsverlof & korting

Wie na de geboorte van een kind minder wil werken, kan een verzoek indienen om het aantal arbeidsuren in het arbeidscontract aan te passen. Werkgevers willen hier in de regel van ouderschapsverlof wel aan meewerken.

Er is een voordeliger alternatief, de ouderschapsverlofkorting. Althans, in elk geval tot 2013. Minister Kamp van Sociale Zaken schaft de ouderschapsverlofkorting dan waarschijnlijk af.

Geen extra kosten

De medewerker kan voor het aantal gewenste uren arbeidsduurvermindering namelijk ook eerst ouderschapsverlof aanvragen. De totale duur hiervan bedraagt 26 keer de wekelijkse arbeidsduur. Dit mag ook verspreid opgenomen worden totdat het kind 8 jaar is. De werkgever moet de verlofaanvraag in een aparte brief bevestigen aan de werknemer.

Ouderschapsverlof is onbetaald, waardoor de werkgever niet méér kosten heeft dan in het geval van structurele aanpassing van het aantal arbeidsuren direct na het zwangerschapsverlof.

Voordeel werknemer

De werknemer heeft een voordeel van € 4,11 netto per uur. Deze € 4,11 krijgt de werknemer namelijk van de belastingdienst terug bij de aangifte inkomstenbelasting.

Het gaat veelal om een langere periode en heel wat uren, waardoor dit voordeel aardig kan oplopen.

De werkgever kan met deze oplossing zonder nadeel de werknemer een aardig voordeel bezorgen.

Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.