Heeft jouw werknemer een auto van de zaak en vraagt hij een verklaring geen privégebruik aan? Zet dan de fiscale bijtelling niet direct stop. Alleen een verzoek is namelijk niet voldoende.

Wacht met stopzetten bijtelling
De Belastingdienst geeft een verklaring geen privégebruik af op dezelfde dag als deze wordt aangevraagd. Maar dan wel ‘in beginsel’. Vanwege dit voorbehoud en omdat het verzoek altijd kan worden afgewezen, is het raadzaam om niet direct de fiscale bijtelling stop te zetten.

Voorheen was het verzoek om een verklaring drie maanden lang gelijk aan de verklaring zelf. In die periode kon u de bijtelling voor de auto achterwege laten en liep u als werkgever niet het risico op eventuele naheffingen.

Deze vrijwarende status bestaat echter niet meer. Wacht daarom met het stopzetten van de bijtelling tot u van uw werknemer een afschrift van de verklaring geen privégebruik hebt ontvangen.

Lees meer in:

De verklaring geen privégebruik auto »

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Lees ook…
Minimaliseer werkgeversrisico’s, Minder personeelsadministratie, Maximaliseer je flexibiliteit en geen risico bij ziekteverzuim. Lees…
Je komt handen te kort en denkt erover om iemand aan te nemen. Hoe zoek je een geschikte kandidaat, waar moet je op letten bij het opstellen van een…
i.s.m.
Hoe je het ook wendt of keert, het coronavirus heeft een flinke impact (gehad) op mkb-ondernemers in Nederland. Ook als het aankomt op het werven en…