Een medewerker maakt het in uw ogen zo bont dat u hem het liefst direct de laan uitstuurt. Kan dat? Wanneer kunt u iemand op staande voet ontslaan en waar moet u dan rekening mee houden?

Vraag aan De Zaak Advies

“Wij hebben geconstateerd dat een medewerker die in de buitendienst werkt, gewoon thuis zit wanneer hij zegt bij klanten te zijn. Is dat een reden voor ontslag op staande voet? Of kan ik hem op zijn minst op non-actief stellen?”

Antwoord van Martijn Croon, adviseur bij De Zaak

“Nee, in dit geval kunt u de medewerker niet op staande voet ontslaan. Daar moet een dringende reden voor zijn, en dat is hier niet aan de orde. Dringende redenen voor ontslag op staande voet zijn bijvoorbeeld fraude, diefstal en mishandeling.”

“Als er een reden voor ontslag op staande voet is, moet u een aantal zaken in acht nemen. Zo moet u de reden ‘onmiddellijk en nadrukkelijk’, dus direct na de gebeurtenis die aanleiding is voor het ontslag, mededelen aan de werknemer. Dit kan mondeling, maar het verdient aanbeveling om dit schriftelijk, met een aangetekende brief, te doen.”

“U moet de medewerker in dit geval ook niet op non-actief stellen. Dat zou niet gezien worden als een redelijke reactie. Want: wat voor belang zou u erbij hebben? Als u een medewerker op non-actief stelt, bent u bovendien verplicht het salaris door te betalen.”

Officiële waarschuwing

“U moet de medewerker wel een officiële waarschuwing geven. Ga het gesprek met hem aan. Doe dit bij voorkeur met een derde persoon erbij die een verslag van het gesprek maakt. Maak goed duidelijk dat het gedrag onacceptabel is en geef de medewerker tijdens het gesprek de officiële waarschuwing.”

“Laat het gespreksverslag door de medewerker ondertekenen voor ontvangst en akkoord. Daarmee heeft u een basis voor een dossier voor het geval de medewerker zin gedrag niet aanpast en uiteindelijk een verzoek om een ontslagvergunning of ontbindingsverzoek op zijn plaats is.”

Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft en in Nederland woont, heeft recht op vakantiegeld. Het uitbetalen ervan is voor jou als werkgever dus…
i.s.m.
Hoe je het ook wendt of keert, het coronavirus heeft een flinke impact (gehad) op mkb-ondernemers in Nederland. Ook als het aankomt op het werven en…
Het is zo makkelijk als je even wat extra handjes nodig hebt: een flexibele kracht inhuren via het uitzendbureau. Maar de arbeidspositie van…