Wat zijn kernwaarden?
Ieder bedrijf heeft kernwaarden. Bouwstenen van de bedrijfscultuur. Weet jij wat de kernwaarden zijn van jouw bedrijf? In deze video legt expert Victor van Veelen uit hoe je kernwaarden vast kunt stellen en hoe ze je bedrijf vooruit kunnen helpen.

Waarom kernwaarden?

Victor van Veelen helpt met zijn bedrijf Buro Fiks andere ondernemingen om te groeien. Een belangrijk onderdeel daarvan is onder andere het vaststellen van hun kernwaarden. “Door kernwaarden expliciet te maken kun je makkelijker groeien, je mensen beter en makkelijker aansturen, de juiste mensen en klanten aannemen en strategisch betere keuzes maken”, aldus Van Veelen.

 

Uit onderzoek van Jim Collins naar de 100 snelst groeiende bedrijven bleek dat ze allemaal een kristalheldere cultuur en bijbehorende kernwaarden hadden. Daarnaast vormen kernwaarden de basis voor bijvoorbeeld de Rockefeller Habits. Een groei-methode beschreven door de Amerikaanse goeroe Verne Harnish.

 

 

Auteur: Raphael Klees

Verbeter Je Cashflow
Een populaire oplossing is factoring van je facturen. Probeer het uit met 1 factuur.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?