Wat zijn kernwaarden?
Ieder bedrijf heeft kernwaarden. Bouwstenen van de bedrijfscultuur. Weet jij wat de kernwaarden zijn van jouw bedrijf? In deze video legt expert Victor van Veelen uit hoe je kernwaarden vast kunt stellen en hoe ze je bedrijf vooruit kunnen helpen.

Waarom kernwaarden?

Victor van Veelen helpt met zijn bedrijf Buro Fiks andere ondernemingen om te groeien. Een belangrijk onderdeel daarvan is onder andere het vaststellen van hun kernwaarden. “Door kernwaarden expliciet te maken kun je makkelijker groeien, je mensen beter en makkelijker aansturen, de juiste mensen en klanten aannemen en strategisch betere keuzes maken”, aldus Van Veelen.

Uit onderzoek van Jim Collins naar de 100 snelst groeiende bedrijven bleek dat ze allemaal een kristalheldere cultuur en bijbehorende kernwaarden hadden. Daarnaast vormen kernwaarden de basis voor bijvoorbeeld de Rockefeller Habits. Een groei-methode beschreven door de Amerikaanse goeroe Verne Harnish.

Auteur: Raphael Klees

Ontvang kortingscode tankpas
Weg met alle reisbonnetjes en ingewikkelde btw-terugvorderingen. Met een zakelijke tankpas ontvang je één overzichtelijke factuur met alle gemaakte kosten. Probeer via De Zaak 3 maanden gratis uit!
Lees hier ons Privacy statement
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
Veel werkgevers en ondernemers zien Payrolling als een dure dienst. Dit beeld is begrijpelijk maar niet helemaal…
Helemaal thuiswerken zijn de meeste mensen inmiddels spuugzat, maar af en toe een dagje thuiswerken willen we er wel inhouden. Reden genoeg dus om een…
Misverstanden over vakantierechten zorgen jaarlijks voor stress. Hoeveel vakantiedagen hebben werknemers? Mag je een vakantieaanvraag weigeren? Wat als…