Bijtelling, ja of nee. Hoe zit het ook alweer met de regels als je het hebt over een auto van de zaak?

Afhankelijk van de milieubelasting wordt een bepaald deel van de waarde van de auto opgeteld bij het inkomen van de berijder, bijvoorbeeld 14 of 20 procent. Als heffing op het recht privé met deze auto te mogen rijden. Het is wel verplicht om een nauwkeurige kilometerregistratie bij te houden. Alleen als een werknemer de auto per kalenderjaar minder dan 500 kilometer privé gebruikt en dit kan aantonen is geen bijtelling verplicht. Hij kan hiervoor een ‘verklaring geen privégebruik’ downloaden bij de Belastingdienst.

Auteur: Patty Sjerps

 
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
Helemaal thuiswerken zijn de meeste mensen inmiddels spuugzat, maar af en toe een dagje thuiswerken willen we er wel inhouden. Reden genoeg dus om een…
Een van je werknemers is een kersverse moeder of trotse papa geworden. De werknemer wil wat minder gaan werken om te wennen aan de nieuwe…
Veel werkgevers en ondernemers zien Payrolling als een dure dienst. Dit beeld is begrijpelijk maar niet helemaal…