Werkgevers hoeven vanaf 1 januari 2012 geen zwangerschapsverklaring meer op te sturen voor de aanvraag van een WAZO–uitkering.

Zwangerschapsverklaring straks niet meer verplicht

De WAZO (Wet arbeid en zorg) regelt dat vrouwen tijdens en na hun zwangerschap minimaal 16 weken een uitkering krijgen. U kunt een WAZO-uitkering aanvragen als een werkneemster zwanger is.

Bij een dergelijke aanvraag moet u een zwangerschapsverklaring meesturen, maar vanaf 1 januari hoeft dat dus niet meer.

Digitaal aanvragen

Vanaf 2012 moet u bij de WAZO-aanvraag aangeven op welke datum uw werkneemster waarschijnlijk zal bevallen.

U kunt de WAZO-uitkering digitaal aanvragen »

Eigen administratie

Voor uw eigen administratie moet u nog wel om een zwangerschapsverklaring vragen. UWV kan die verklaring dan eventueel opvragen.

15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
.
Beleggen in vastgoed is inflatiebestendig. Stijgt de inflatie? Dan stijgt ook de huur en dus het directe rendement. Benieuwd wat jouw opties zijn?
Lees ook…
Wanneer een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, kan een werknemer vragen om een getuigschrift. Als werkgever ben je verplicht dit te verstrekken….
i.s.m.
Salaristransparantie is nog lang niet overal vanzelfsprekend. Terwijl het een van de oplossingen kan zijn om de nog altijd bestaande loonkloof tussen…
Wat is een cao? Moet jouw bedrijf voldoen aan een cao? En hoe pas je de cao toe binnen je bedrijf? Lees hier de basisregels over de collectieve…