Nederland exporteert te weinig, meldde MKB Nederland in juli van dit jaar. Voorzitter Hans de Boer riep ondernemend Nederland dan ook begin september in het Financieele Dagblad op om wat meer over de grens te kijken. Ter inspiratie laten wij drie ondernemers uit totaal verschillende branches aan het woord, die met succes hun (zakelijk) geluk in het buitenland vonden. 

Groothandel en woonwinkelketen
Als er één ondernemer grenzeloos onderneemt, is het Henk Teunissen wel, oprichter en eigenaar van woonwinkelketen en groothandel Rivièra Maison (RM). In 2007 interviewden we Teunissen voor De Zaak. Toen al was RM bezig met een internationale  opmars. Hoe was het toen en hoe staat het er nu voor  »

Design wijn- en cocktailglazen
‘Wijn uit Tsjechië? Doe toch maar liever een Frans wijntje. Dan weet je zeker dat het goed is.’ De broers Michael en Steven Ryan hadden het er maar lastig mee. Ze begonnen uit passie samen een bedrijfje en importeerden Tsjechische wijnen naar Nederland. Dat liep redelijk, maar na een rigoureuze aanpassing van het businessmodel ligt de wereld nu aan de voeten van hun bedrijf Vinice. “80 procent van onze business is export” »

Deelplatform voor surfartikelen
Richard Klomp kwam op een geweldig idee: surfspullen delen, internationaal. Kijk en luister naar zijn verhaal:

 
 

 

Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Zakelijke financiering
Geen papierwinkel of businessplannen. Regel je zakelijke financiering nu volledig online en zonder gedoe.