Nederland exporteert te weinig, meldde MKB Nederland in juli van dit jaar. Voorzitter Hans de Boer riep ondernemend Nederland dan ook begin september in het Financieele Dagblad op om wat meer over de grens te kijken. Ter inspiratie laten wij drie ondernemers uit totaal verschillende branches aan het woord, die met succes hun (zakelijk) geluk in het buitenland vonden. 

Groothandel en woonwinkelketen
Als er één ondernemer grenzeloos onderneemt, is het Henk Teunissen wel, oprichter en eigenaar van woonwinkelketen en groothandel Rivièra Maison (RM). In 2007 interviewden we Teunissen voor De Zaak. Toen al was RM bezig met een internationale  opmars. Hoe was het toen en hoe staat het er nu voor  »

Design wijn- en cocktailglazen
‘Wijn uit Tsjechië? Doe toch maar liever een Frans wijntje. Dan weet je zeker dat het goed is.’ De broers Michael en Steven Ryan hadden het er maar lastig mee. Ze begonnen uit passie samen een bedrijfje en importeerden Tsjechische wijnen naar Nederland. Dat liep redelijk, maar na een rigoureuze aanpassing van het businessmodel ligt de wereld nu aan de voeten van hun bedrijf Vinice. “80 procent van onze business is export” »

Deelplatform voor surfartikelen
Richard Klomp kwam op een geweldig idee: surfspullen delen, internationaal. Kijk en luister naar zijn verhaal:

 
 

 

Voor welke auto ga jij?
Het brede aanbod van Mercedes-Benz is standaard rijk uitgerust en sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke rijder. En dat tegen een zeer aantrekkelijke prijs én netto bijtelling.
Zakelijke autoverzekering
Uitgebreide dekking, een uitstekende service en extra exclusieve collectieve korting via De Zaak. Benieuwd hoeveel jij kan besparen?
Lees ook…
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke…
De barcode die nu op productverpakkingen staat, biedt beperkte mogelijkheden om informatie te verstrekken. Nadert het tijdperk van de barcode zijn…
Veel ondernemers hebben een idee, schrijven zich in bij de KvK, gaan aan de slag met ondernemen, maar slaan een belangrijke stap over. Want, leuk dat…