Pinterest groeit razendsnel en kan ook voor ondernemers heel interessant zijn. Maar waarom zou u Pinterest eigenlijk aan uw mix van sociale media toevoegen? U leest het hier.

6 redenen om Pinterest te gebruiken

1. Weinig moeite, veel effect
Waarschijnlijk staat op uw website al een aantal socialmedia-icoontjes, van bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn. U kunt daar ook het icoontje voor Pinterest bij plaatsen. Dat is een kwestie van één keer installeren, zodat mensen die uw product of afbeelding mooi vinden het met één druk op de knop kunnen pinnen.

2. Het virale effect is groot
Het virale effect van zo’n ‘pin’ kan heel groot zijn. Stel: iemand pint uw product, een bepaald horloge dat u verkoopt, op zijn prikbord. Dit wordt opgepikt door zijn volgers en weer gepind door de volgers van die volgers. Zo vormt zich een enorme groep van potentiële kopers, die allemaal gelijk kunnen zien waar dat mooie horloge te koop is.

3. Meer verkeer naar uw website
In de praktijk blijkt Pinterest een enorme aanjager van verkeer naar sites. Doordat de link van een afbeelding intact blijft bij pinnen en repinnen, komt een groot deel van de Pinterest-bezoekers direct op uw website of –winkel terecht. Bovendien groeit Pinterest razendsnel. Van zo’n 10 miljoen gebruikers wereldwijd in januari, ging het naar rond de 23 miljoen in augustus.

4) Zie wat (potentiële) klanten willen
Pinterest geeft u regelrecht een kijkje in wat uw klanten interessant vinden.  Als u ziet wie uw producten pint, weet u ook wat ze nog meer interessant vinden. Als u ook volgt wie er vervolgens repint, ziet u (dankzij hun prikbord) wat deze potentiële klanten leuk vinden en wat uw doelgroep nog meer interessant vindt.

5) Uitstraling
Gaat u ook zelf prikborden maken? Gebruik dat dan voor de uitstraling van uw bedrijf. Denk wel na over wát u wilt uitstralen in bijvoorbeeld uw blogs, foto’s en ga daar bewust mee om.

Op Pinterest kunt u niet alleen uw producten tonen, maar door middel van andere beelden laten zien waar u als merk of bedrijf voor staat.

6) Beeld wordt steeds belangrijker
Beeld speelt een steeds grotere rol in de manier waarop informatie tot ons komt. Smartphones en tablets hebben het maken van foto’s – van steeds betere kwaliteit – en vooral het doorsturen en delen daarvan, een stuk eenvoudiger gemaakt. Pinterest is daar uitermate geschikt voor.

Lees ook: Wat is Pinterest? »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Lees ook…
Het versturen van commerciële e-mail naar consumenten en bedrijven is aan nogal wat regels gebonden. Hieronder een beknopte uitleg over waar je…
Een belangrijk moment in het verkoopproces: een potentiële klant vraagt een offerte aan. Wat heb je nodig om op een professionele manier een…
Vragen stellen is een belangrijk onderdeel van ieder gesprek, dus ook van een verkoopgesprek. Je kunt het gesprek in de gewenste richting sturen door…
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke…
Je e-mails bij klanten en relaties bezorgen, wordt steeds lastiger. Spamfilters houden veel berichten tegen, terwijl je het volste recht hebt om…
Een goed opgebouwde database met e-mailadressen is een van de succesfactoren van geslaagde e-mailmarketing. Voor adressen hoef je niet direct bij een…