Categorieën

Google heeft rondom het 15-jarig bestaan een aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd in Search en Analytics. Hoogste tijd om weer even de basis van zoekmachinemarketing door te nemen. Negen basistips. 
 1. Vraag + antwoord krijgen voorrang
  Google heeft het algoritme van haar zoekmachine zodanig aangepast, dat zoekresultaten met een vraag + antwoord voorrang krijgen. De wijziging is een gevolg van de trend dat gebruikers steeds meer complete vragen als zoekopdracht invoeren.
  In de praktijk betekent het dat Google bij een zoekopdracht niet eerst op zoek gaat naar elk afzonderlijk ingevoerd woord, maar in eerste instantie een in vraagvorm gestelde zoekopdracht voorrang geeft en vervolgens het beste antwoord daarop.

   
 2. Laat andere websites naar uw website linken
  U kunt uw website nóg zo goed (laten) optimaliseren om gevonden te worden in zoekmachines, dan nog is het mogelijk dat diezelfde zoekmachines uw website niet opnemen. Zo neemt Google een website pas op in de database van de zoekmachine als er ten minste één andere website linkt naar uw website. Hoe meer andere websites naar uw website linken, hoe beter dat is voor de rangschikking van uw website bij Google.
   
 3. De ene link is de andere niet
  De links van andere websites naar uw website (zogenoemde wederzijdse links) vertegenwoordigen lang niet altijd dezelfde waarde. Een link van een website die qua inhoud vergelijkbaar is met die van u, kan uw positie in de zoekresultaten verbeteren. Echter, een link naar uw website van een website die inhoudelijk niets gemeen heeft met die van u, kan de positie van uw website in de zoekresultaten juist verslechteren.
  Het belang van wederzijdse links moet trouwens niet worden overdreven; Google heeft deze optimalisatietechniek eind 2007 zodanig gewijzigd, dat het in belang afnam.
   
 4. Gebruik sociale media
  Wij vertellen u niets nieuws als wij zeggen dat mensen nu meer tijd besteden aan sociale netwerksites dan aan e-mail. Laat uw website meeprofiteren van die ontwikkeling door gebruikers van LinkedIn, Facebook en Twitter zoveel mogelijk naar uw website te laten linken.
   
 5. Maak uw website Google-vriendelijk
  Wanneer u de gratis webmasterhulpprogramma’s van Google installeert, kunt u daarmee achterhalen hoe Google uw site ziet, problemen analyseren en informatie delen met Google om de zichtbaarheid van uw site te vergroten.
  Bijvoorbeeld: met Crawlinformatie kunt u zien wanneer de Googlebot (de zoekmachinerobot van Google) uw site voor het laatst heeft bezocht. Ook kunt u zien welke pagina’s van uw website Google niet kon doorzoeken en waarom niet. Op die manier kunt u problemen oplossen die het voor Google onmogelijk maken om al uw pagina’s te indexeren.
   
 6. Een sitemap opnemen
  Onmisbaar bij het optimaliseren van uw website: de sitemap. Een sitemap is vergelijkbaar met de verkenner in Windows. De lijst geeft alle inhoud van uw website weer in een mappenstructuur. Een sitemap toont niet alleen wat er allemaal op uw website is te vinden, maar ook wáár het staat. En dat maakt het weer makkelijk voor zoekmachinerobots om uw website volledig te indexeren.
   
 7. Krijg de juiste bezoekers
  Heeft u liever duizend bezoekers die niets kopen of tien bezoekers die allemaal wel iets kopen? Met Google Adwords kunt u winstgevend adverteren op het web. Voordeel is dat u er uw website niet voor hoeft te veranderen. U hoeft alleen maar een bedrag op te geven, dat u wilt betalen voor elke bezoeker die via de zoekmachine op uw website terechtkomt.
   
 8. Leer van uw bezoekers
  Welke zoekopdrachten gebruiken mogelijke klanten die op zoek zijn naar uw producten of diensten? Zijn bepaalde zoekopdrachten seizoensgebonden? In welke regio worden de meest relevante zoekopdrachten voor uw producten of diensten gedaan? Vragen waarop Google Insights for Search u antwoord kan geven.
   
 9. Analyseer de statistieken
  Met de gratis dienst Google Analytics kunt u bijhouden wie er op uw website komen, waar ze vandaan komen en of ze bijvoorbeeld iets kopen. Google Analytics geeft aanvullende informatie op AdWords. Sinds Google de zoekopdrachten van alle gebruikers wereldwijd heeft beveiligd, zult u regelmatiger “(not provided)” zien staan in het overzicht met gebruikte zoektermen. Dat geldt alleen voor zoekopdrachten die met Google zijn uitgevoerd.  
Lees ook…
Veel ondernemers hebben een idee, schrijven zich in bij de KvK, gaan aan de slag met ondernemen, maar slaan een belangrijke stap over. Want, leuk dat…
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke…
Vragen stellen is een belangrijk onderdeel van ieder gesprek, dus ook van een verkoopgesprek. Je kunt het gesprek in de gewenste richting sturen door…

top 11 Must Read Belastingtips 2023

Belangrijkste Belastingwijzigingen + Adviezen 2023 om zeker te zijn van maximaal belastingvoordeel.