Op een gegeven moment is het tijd voor een nieuwe auto. Maar wat is de beste manier om uw gebruikte bolide te verkopen? Zet u hem op internet of ruilt u hem in bij de dealer? Nieuw zijn de autoverkoopservices, waarbij de auto gegarandeerd wordt verkocht. We zetten de voor- en nadelen van de verschillende methodes op een rij.

Als u een nieuwe auto aanschaft voor uw bedrijf, kunt u er natuurlijk voor kiezen om uw oude auto in te ruilen bij de dealer. Dat is zonder twijfel de minst tijdrovende en eenvoudigste optie, maar het levert vaak meer op als u hem zelf verkoopt. Bovendien kunt u vaak een korting bedingen bij een dealer als u een auto aanschaft zonder inruil, wat zomaar op kan lopen tot enkele honderden of zelfs duizenden euro’s. Toch iets om mee te laten wegen bij de zoektocht naar de beste manier om uw oude ‘werkpaard’ van de hand te doen.

Online verkopen: de voor- en nadelen
Het verkopen van een auto via een advertentie in de krant is zo goed als verleden tijd; de respons daarop is vaak gering. Wie tegenwoordig zelf zijn auto wil verkopen, gaat het internet op. Sites als Marktplaats, AutoTrack en Autoscout24 worden door veel potentiële kopers bekeken en hanteren relatief lage advertentiekosten.

De voordelen van zelf online verkopen

  • U hoeft niet langs verschillende dealers te gaan om te onderhandelen en te vergelijken: dit scheelt (veel) tijd en brandstof en u hoeft geen rekening met de openingstijden te houden.
  • U heeft een betere onderhandelingspositie bij de dealer als u een auto koopt zónder er ook eentje te willen verkopen. Veel dealers willen u nameijk liever een auto verkopen dan dat dat ze er alleen eentje inkopen; over het algemeen zult u dan ook minder krijgen als u een auto aan een dealer verkoopt.

De nadelen van zelf online verkopen:

  • U weet in eerste instantie niet met wie u zakendoet via internet.
  • Op het internet zult u minder serieuze reacties krijgen, met zeer lage biedingen.
  • Als u via het internet een bod krijgt dat beduidend hoger is dan de vraagprijs, moet u uitkijken: hier gaat het veelal om oplichtingstrucs waarbij u wordt gevraagd of u de transportkosten van de auto alvast even over wilt maken. Dat geld ziet u nooit meer terug.

Over het algemeen is internet echter een uitstekende, betrouwbare manier om uw auto te verkopen, met als grootste voordeel dat het bereik van autoportals vaak erg groot is. Vaak beperken dit soort sites zich namelijk niet tot de Nederlandse markt, de auto’s worden ook aan buitenlandse particulieren en bedrijven aangeboden.

Autoverkoopservices
Als u geen trek heeft om met uw auto te ‘leuren’ of op korte termijn geld nodig heeft, dan kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van autoverkoopservices zoals bijvoorbeeld die van de ANWB en Marktplaats . Zij garanderen dat uw auto snel verkocht wordt omdat zij deze aanbieden aan hun netwerk, bij de ANWB gaat dit via een internationaal netwerk van autobedrijven.  Andere aanbieders van deze service zijn bijvoorbeeld Ikwilvanmijnautoaf.nl, Auto Verkoop Service en Snel Auto Verkopen. Verkopen via een autoverkoopservice biedt veel gemak en u krijgt snel uw geld, maar de biedingen zijn over het algemeen wel wat lager dan wanneer u uw auto zelf verkoopt. Het is dus even een kwestie van de voor- en nadelen van de verschillende verkoopmethodes tegen elkaar afwegen wanneer u uw auto wilt verkopen.

 

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.