Voor de zesde keer op rij zijn de Admarkt Topawards uitgereikt. De awards worden uitgereikt aan aan ondernemers die hun zakelijke succes weten te vergroten door effectief online te adverteren en ondernemen. Dit jaar vielen een tuinbedrijf, een zaak in koffers en een bedrijf in gelegenheidskleding in de prijzen.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

De gouden Admarkt Topaward werd toegekend aan Blokhutvillage.nl. Blokhutvillage.nl is de online winkel van Van Kooten Tuin en Buiten Leven, een bedrijf dat is ontstaan doordat Jan van Kooten, van origine tractorchauffeur, besloot om schuttingen te gaan verkopen. Zijn vrouw Hanneke verkocht af en toe zelf spullen op Marktplaats en besloot ook een advertentie voor de schuttingen te zetten. Dit bleek een succes.

Omdat naast hout bovendien de vraag naar kant-en-klare blokhutten groeide, testten ze ook hiermee op Marktplaats. Hierna kwam alles in een stroomversnelling. Van Kooten Tuin en Buiten Leven opent binnenkort een vijfde filiaal in Hillegom. Naast de Gouden Topaward ontvangt Van Kooten Tuin en Buiten Leven voor hun webwinkel Blokhutvillage een advertentiecampagne ter waarde van € 5.000 op Marktplaats.

Overige prijswinnaars

De Zilveren Admarkt Topaward gaat dit jaar naar Kofferstunter.nl uit Hoofddorp. Eigenaar Raymond Kooper heeft zich vanuit partijverkoop gespecialiseerd in het online verkopen van koffers. Aangestoken door het e-commerce virus heeft hij inmiddels al drie goedlopende webwinkels en heeft nog vele plannen voor de toekomst.

Brons is er voor Suitsyouwell.nl uit Ede, waar kinderen en dames terecht kunnen voor gelegenheidskleding als jurken voor bruidsmeisjes, communies en speciale feesten. Marktplaats kent deze ondernemers de Bronzen Award toe omdat ze als traditionele retailer al vroeg de kansen van online winkelen in hebben gezien en daarmee hun kinderkledingwinkel op tijd succesvol hebben weten te in een winkel gericht op een nichemarkt met een goedlopend online en offline kanaal.

Lampen en kachelmaterialen

Dit jaar ontving Marktplaats ook weer bijzondere verhalen van jonge, enthousiaste e-tailers. Martin van Zelst (25) van lamp123.nl en Harmen Koelewijn (19) van Kachelmaterialenshop.nl namen dit jaar de Jonge Ondernemer Topaward 2015 in ontvangst. Oliver van Duijn, directeur van Marktplaats: “Met lamp123.nl heeft Martin van Zelst met een heldere positionering een onderscheidende webshop in een concurrerende markt heeft weten neer te zetten. Een bijzondere prestatie, zeker op zo’n jonge leeftijd, en die belonen wij graag met een award.”

Harmen Koelewijn van Kachelmaterialenshop.nl is een typische starter, zijn online winkel in kachelpijpen voor houtkachels bestaat nog geen jaar. Hij wint de Jonge Ondernemer Topaward als aanmoedigingsprijs, omdat hij in korte tijd al een indrukwekkende start met zijn webwinkel heeft weten te maken. Binnenkort wijkt hij uit naar een grotere loods en neemt hij zijn eerste werknemer aan.

Over de Admarkt Topawards

Met de Admarkt Topawards wil Marktplaats Zakelijk online ondernemerschap in Nederland stimuleren. Succes is daarbij een breed begrip: Marktplaats Zakelijk kijkt niet alleen naar klinkende omzetcijfers en bijbehorende winsten, maar ook naar originele concepten met kleinere budgetten.
De winnaars werden uit alle inzendingen geselecteerd door een jury bestaande uit Marktplaats-directeur Olivier van Duijn, directeur Retailtrends Media Marcel ten Holte en Gouden Topaward-winnaar 2014 Jeroen Slokker van Rozenkelim.nl.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Zoek je een manier om je omzet te boosten zónder hoge investeringen? Met twee beproefde verkooptechnieken verhoog je je gemiddelde bestelwaarde:…