Ondernemers op zoek naar opdrachten kunnen voor hun opdrachten terecht op diverse platforms. Butlerboard is de nieuwste loot aan de platform-voor-zelfstandigen stam. Een waardevolle toevoeging aan het al bestaande aanbod? En meteen een korte inventarisatie daarvan.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Butlerboard.com is een platform voor ondernemers die op zoek zijn naar meer opdrachtgevers. Ook tref je er studenten die willen bijverdienen en gepensioneerde professionals. Op de website kunnen bezoekers vragen naar verschillende specialisten voor een klus. Van webdesigners, fotografen en kunstenaars tot copywriters en vertalers. “Iedereen die wil werken en wil verdienen of bijverdienen kan slim gebruik maken van dit platform”, zegt mede-oprichter Sander-Paul Visch.

Gratis aanmelden, geen transactiekosten

Volgens Butlerboard is een van de belangrijkste voordelen van het platform dat je gratis een taak kunt plaatsen. “Ook vragen wij geen transactiekosten of een percentage van een taak die is aanvaard of is afgehandeld. Andere platformen vragen soms 20 tot 25 procent van de opbrengst. Bij ons krijgt de uitvoerder 100% van zijn geld en er zijn geen verborgen kosten.”

Daarvoor is een omgekeerd biedsysteem bedacht. Visch: “Je kunt taken plaatsen tegen een ‘fixed price’ per uur of mensen laten bieden op een taak.” Volgens Butlerboard betekent dit niet dat hierdoor de tarieven van ondernemers extra onder druk komen te staan. “Ondernemers zijn dankzij Butlerboard juist minder afhankelijk van hun huidige opdrachtgevers, die tarieven wel onder druk zouden kunnen zetten. Met dit nieuwe platform kun je je netwerk van klanten uitbreiden en nieuwe of meer opdrachten binnenhalen.”

Meerdere portals

Butlerboard is niet de enige website die zich focust op het toenemend aantal zelfstandigen en opdrachten. Zo is Hoofdkraan  een handige tool om freelancers in de regio te vinden én te vergelijken.
Gespecialiseerde websites zoals Project IT zijn interessant voor specifieke doelgroepen.
Op Lancelots.nl vind je een forum waar je vrijblijvend kunt reageren op berichten van freelancers.
Behalve Butlerboard zijn ook Winwindeals, Inhuurdesk.nl, en Onnowerkt.nl recente nieuwkomers op de markt.

Daarnaast zijn er enkele grote websites die we al wat beter kennen, zoals Freelance.nl. Deze portal is volledig gericht op opdrachtgevers en freelancers. De projecten zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Freelancers kunnen zich gratis registreren en ook ondernemers krijgen een kosteloos account aangeboden.
Voordelen: overzichtelijk, gratis en makkelijk in gebruik.
Nadelen: webpagina oogt gedateerd, beperkt zich vaak tot projecten in de IT, communicatie en media.

Op Jobbird tref je behalve duizenden vaste banen ook uitzendbanen én klussen voor freelancers. Daarnaast is Jobbird een handige site vol tips voor sollicitaties, het schrijven van je CV en informatie over bedrijven. Jobbird richt zich naast Nederland ook op banen in de rest van Europa, en is daarmee erg geschikt voor freelancers die buiten de Nederlandse grenzen willen werken.
Voordelen: nuttige informatie voor ondernemers en freelancers, veel vacatures, ook internationaal.
Nadelen: niet specifiek gericht op freelancers, erg drukke en onoverzichtelijke site.

Ooit was Marktplaats een website waar mensen alleen hun oude spullen verkochten. Die tijd is voorbij. Tegenwoordig worden naast gebruikte spullen ook huizen, cursussen én banen aangeboden. Marktplaats is met miljoenen bezoekers per week één van de meest bezochte websites van Nederland. De site heeft daarom een groot bereik, wat handig is voor freelancers en ondernemers.
Voordelen: groot aanbod en groot bereik, betaalde advertenties prijken bovenaan de lijsten.
Nadelen: veel reclame, vraag en aanbod door elkaar heen.

Ook Linkedin.com is een website met veel bereik. Vooral binnen de LinkedIn-groepen kunt u als bedrijf doelgericht zoeken naar freelancers. Freelancers plaatsen op hun beurt oproepen waarin zij hun diensten aanbieden. Het grote voordeel van LinkedIn is dat er gericht kan worden gezocht naar vacatures. Een ander voordeel van LinkedIn is dat het de ideale plek is om te netwerken.
Voordelen: veel bereik, mogelijkheden om gericht te zoeken, netwerken.
Nadelen: aanmelden verplicht, breed netwerk nodig, matige zoeklogaritmes.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Zoek je een manier om je omzet te boosten zónder hoge investeringen? Met twee beproefde verkooptechnieken verhoog je je gemiddelde bestelwaarde:…