Jouw website beter vindbaar maken kan op veel manieren. Zoekmachinemarketing is een zeer bekende methode, maar ook een link plaatsen op speciale overzichtspagina's levert meer verkeer naar jouw site op. Je kunt er op allerlei manieren adverteren, ook gratis.

Inhoudsopgave

Meld jouw website aan bij Startpaginadochters

Op www.startpagina.nl vind je een overzicht van alle dochterpagina’s met een verzameling links naar pagina’s over een bepaald onderwerp.

Er zijn tal van mogelijkheden waarop je jouw website met een link kan laten opnemen. Bijvoorbeeld op bedrijven.startpagina.nl, of op plaatsnaam, categorie en allerhande verwante pagina’s aan jouw product of dienst. Heb jij bijvoorbeeld een verpakkingsbedrijf, kijk dan op verpakking.startpagina.nl.

Onderaan de betreffende pagina bij ‘opmerkingen en suggesties’ kun je de link naar jouw website aanmelden. De link wordt eerst beoordeeld door de beheerder, je krijgt binnen enkele dagen bericht of jouw link geplaatst wordt.

Andere overzichtspagina’s

Naast eerdergenoemde startpagina bestaan er nog veel meer overzichtspagina’s zoals www.startkabel.nl, www.boogo.nl, www.eigenstart.nl, www.start-links.nl en www.startgids.nl.
Op deze pagina´s kun je op ongeveer dezelfde wijze een link naar jouw website laten plaatsen. Kijk hiervoor bij ‘link aanmelden’, ‘contact’ of ‘suggesties’.
Zoek je in Google op de woorden ‘startpagina’, ‘linkpagina’ en ‘linkoverzicht’ dan vind je nog veel meer varianten.

Let op! Bij sommige overzichtspagina’s moet je wél betalen voor het plaatsen van een link, of moet er een retourlink naar de pagina geplaatst worden.  

Meld je ook aan bij bedrijvenpagina’s

  • Nederland in bedrijf
    Schrijf je in voor een gratis vermelding op deze bedrijfszoekmachine waarbij je ook tekst, foto’s, trefwoorden en nieuwsberichten kunt plaatsen.
     
  • Zoekned
    In deze gratis online bedrijvengids plaats je via de link ‘aanmelden/wijzigen’ jouw bedrijf met naw-gegevens en jouw website. Deze basisvermelding kun je ook nog eens gratis uitbreiden met tekst, foto’s, openingstijden en meer.

Voor de vindbaarheid van jouw website is het dus belangrijk dat je linkjes plaatst op andere websites en vice versa!

 

Google houdt van populaire websites Het toevoegen van links op deze pagina’s heeft een extra voordeel: het draagt bij aan de linkpopulariteit (pagerank) om hoger in de zoekresultaten bij Google te komen. Hoe meer websites naar jouw website linken, hoe belangrijker Google deze pagina acht.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Lees ook…
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke…
Veel ondernemers hebben een idee, schrijven zich in bij de KvK, gaan aan de slag met ondernemen, maar slaan een belangrijke stap over. Want, leuk dat…
Wil je als zzp’er of starter echt succes hebben en in één jaar je inkomen verdubbelen? Besteed je tijd en energie dan aan de juiste zaken en zorg dat…