"Ik heb door toedoen van een ander bedrijf omzetverlies geleden. Hoe kan ik hiervoor gecompenseerd worden?"

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Deze case werd voorgelegd aan De Zaak Advies:

“Ik sta al tien jaar op de markt op donderdag, vrijdag en zaterdag, in respectievelijk Stede Broec, Leeuwarden en Alkmaar. Ik werd onlangs onaangenaam verrast toen ik op de marktplaats in Leeuwarden zag dat er een bouwkeet met hekken eromheen op mijn vaste plek stond. Ik moest daardoor uitwijken naar een andere plek.”

“Klanten bleken mij die dag niet te kunnen vinden, waardoor de omzet fors lager uitviel. Wat kan ik doen om hiervoor compensatie te krijgen?”

Antwoord van De Zaak Advies

“De organisatie van, en verantwoordelijkheid voor, lokale markten ligt meestal bij de gemeente waar de markt wordt gehouden”, zegt Martijn Croon, adviseur bij De Zaak.

“U pacht een standplaats van de gemeente en die is er dus ook verantwoordelijk voor dat u deze standplaats kunt gebruiken. Als u daarin belemmerd wordt, moet u dus bij de gemeente aankloppen voor schadevergoeding, niet bij het bedrijf dat de keet op uw standplaats neerzette.

“Het is aan de gemeente om eventueel financiële compensatie te verhalen bij het bedrijf dat de keet op uw standplaats neerzette.”

Claimen

“Stel een brief op waarin u aangeeft dat de gemeente de afspraken in de overeenkomst voor het huren van een standplaats niet nakomt, en claim het geleden omzetverlies. Verstuur deze brief aangetekend naar de afdeling waar de marktmeesters van de gemeente deel van uitmaken. Dan weet u zeker dat de brief goed aankomt.

“Als de gemeente niet op uw eis voor compensatie ingaat, dan kunt u overwegen een deurwaarder in te schakelen, om u te helpen bij eventuele volgende stappen.”

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Als directeur-grootaandeelhouder (dga) bezit je een unieke positie binnen het bedrijfslandschap. Deze rol combineert het directeurschap met…
Ieder kwartaal is er weer nieuwe regelgeving waarmee zzp’ers en ondernemers te maken krijgen. Per 1 oktober 2023 gaat weer een aantal wetten en…
Bedrijfshulpverlening (bhv) is een onderwerp dat voor de meeste mkb-ondernemers niet bovenaan hun to-dolijst staat. Maar eigenlijk zou dat wel moeten,…
Om schijnconstructies aan te pakken, is De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) in het leven geroepen. Deze wet beschermt werknemers tegen onderbetaling…
Consumenten in Nederland kunnen zich beroepen op verschillende wetten en regels als er iets mis is met een afgenomen dienst of product. Maar kun je als…
De nieuwe Wet bescherming klokkenluiders vervangt de Wet Huis voor klokkenluiders. Werkgevers met vijftig tot tweehonderdvijftig werknemers hebben tot…