Is het wel of niet toegestaan om bedrijven telefonisch te benaderen om producten te verkopen?

Bauco van der MeulenAdvies van Bauco van der Meulen, adviseur bij De Zaak en eigenaar van adviespraktijk MMC in Amstelveen
U mag in principe bedrijven telefonisch benaderen om uw producten of diensten aan te bieden. Waar u voorzichtig mee moet zijn is het bellen van vennootschappen onder firma, eenmanszaken en maatschappen. Bedrijven met deze rechtsvorm kunnen zich hebben afgemeld voor telefonische verkoop bij het zogenoemde bel-me-niet register. Als dat het geval is, mag u deze bedrijven niet bellen. Daarom bent u ook verplicht eerst te controleren of de gegevens van deze bedrijven zijn opgenomen in het bel-me-niet register. Als u deze bedrijven toch belt, kan de Opta, de organisatie die toeziet op de naleving van de Telecomwet, optreden. Partijen die het erg bont maken, kunnen forse boetes opgelegd krijgen.

Als u bedrijven belt die niet in het bel-me-niet register zijn opgenomen, bent u verplicht om tijdens het gesprek actief te verwijzen naar de afmeldmogelijkheid.

Kijk ook op www.bel-me-niet.nl/faq

Onbeperkt advies voor leden van De Zaak

Als lid van hét kennisnetwerk voor ondernemers kunt u vijf dagen per week terecht bij De Zaak Advies. Aarzel niet om de telefoon te pakken als u met vragen zit: 085 – 079 7050.

Vastgoed Financiering
Flexibele én snelle hypotheek voor alle zakelijke vastgoed; winkels, bedrijfspand, renovatie, belegging.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.