Via Admarkt brengt u uw aanbod onder de aandacht van mensen die op Marktplaats producten of diensten zoeken. Hoe werkt dit en waar moet u rekening mee houden?

Inhoudsopgave

Adverteren op Marktplaats via Admarkt

Online adverteren is op veel manieren mogelijk. Belangrijke vraag daarbij: komt uw boodschap bij de juiste doelgroep terecht? Een methode waarbij u er zeker van kunt zijn dat u zoveel mogelijk potentiële klanten bereikt, is Admarkt.

Admarkt is een online platform voor zakelijke adverteerders op Marktplaats. Met Admarkt kunnen ondernemers hun aanbod met zogenoemde Topadvertenties gericht onder de aandacht brengen van bepaalde groepen mensen die op Marktplaats.nl op zoek zijn naar producten of diensten. Volgens Marktplaats surfen er dagelijks meer dan een miljoen unieke bezoekers naar deze site.

Hoe werkt het?

Admarkt Topadvertenties worden bovenaan de ‘normale’ advertenties van Marktplaats getoond, na het invoeren van een zoekopdracht op Marktplaats, in een door de adverteerder geselecteerde rubriek.

Wanneer staat een Admarkt Topadvertentie op de eerste pagina?

Deze 2 factoren bepalen op welke positie een Admarkt Topadvertentie komt te staan:

1. Hoeveel heeft u over voor een klik? Hoe meer u er voor over heeft dat er op uw advertentie geklikt wordt, hoe beter deze vindbaar is. Grofweg kan gesteld worden dat wie het meeste voor een klik uit wil geven, beter gevonden wordt. De prijs die u voor een klik betaalt, wordt ook wel afgekort met CPC (Cost Per Click).

2. Hoe populair is uw advertentie? De mate van populariteit van uw advertentie kunt u zien aan de CTR (Click Through Rate), ofwel het doorklikpercentage. De CTR is het aantal kliks op uw advertentie gedeeld door het aantal keren dat de advertentie is getoond. Een hogere CTR in combinatie met een hogere CPC (Cost per Click) leidt tot een hogere positie van uw Admarkt Topadvertentie.

Let op: Voor de beste positie hoeft u niet altijd de hoogst ingestelde CPC te hebben.

Lees meer over de advertentiepositie en hoe deze wordt berekend »

Waarom adverteren op dit platform?

Adverteren met Admarkt op Marktplaats kent een aantal potentiële voordelen:

– Uw advertentie komt in beeld bij mensen die doorgaans al een koopintentie hebben. De kans is dus groot dat mensen die uw advertentie interessant vinden, ook daadwerkelijk tot aankoop overgaan.

– U adverteert gericht: uw boodschap komt alleen aan bij mensen die interesse hebben in wat u aanbiedt.
Er is dus geen sprake van ‘waste’. U selecteert zelf de rubriek waarin u uw advertentie plaatst, en waar uw doelgroep dus komt.

– Admarkt is een relatief goedkope manier om online reclame te maken voor uw producten en diensten. Er gaat immers geen geld verloren aan het benaderen van mensen die niet geïnteresseerd zijn in uw aanbod. Daarbij kunt u de kosten onder controle houden door van tevoren een maximaal advertentiebudget in te stellen;

– Er is geen contractverplichting. U bepaalt dus zelf wanneer u adverteert of niet.

Wat kost het?

U betaalt alleen voor het aantal keren dat er op uw Admarkt Topadvertentie wordt geklikt. Als u een advertentiebudget instelt voor een campagne, wordt duidelijk gemaakt welke prijs per klik noodzakelijk is om uw advertentie goed zichtbaar te maken.

Op het moment dat u het budget voor een advertentie instelt, krijgt u te zien welk bedrag u aan de CPC kwijt zou zijn als u op de eerste pagina zichtbaar zou willen zijn.

Tips voor een goede Admarkt Topadvertentie

– Laat zien wat u verkoopt: neem een goede foto in uw advertentie op. Mensen hebben van nature ook de neiging om op een plaatje te klikken;

– Maak een aantrekkelijke en complete advertentietitel. Gebruik daarvoor circa 60 tekens. Plaats in de titel relevante zoekwoorden zoals merknaam, type en de belangrijkste kenmerken van uw product;

– Voeg een link naar uw website toe, zodat mensen die meer over uw bedrijf willen weten deze informatie makkelijk kunnen vinden.

Hoe optimaliseert u een Admarkt-advertentie? »

Is Admarkt hetzelfde als Google Adwords?

Admarkt heeft de nodige overeenkomsten met het populaire Google Adwords, de betaalde advertenties die boven en naast de zoekresultaten van Google worden getoond. Het advertentiesysteem werkt in principe op dezelfde manier.

De concurrentie op Google Adwords neemt echter fors toe, waardoor het steeds lastiger wordt om met betaalde advertenties goed gevonden te worden in Google.

Adverteren met Admarkt op Marktplaats kan een goede aanvulling zijn op uw online reclamestrategie. Het geclaimde voordeel: bezoekers van Marktplaats willen iets kopen, en dat geldt niet voor iedereen die zoekt via Google.

Op deze website worden Admarkt en Adwords nader met elkaar vergeleken »

Bekijk dit instructiefilmpje over Admarkt Topadvertenties »

Of download deze handleiding (pdf-bestand) »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Lees ook…
Je hebt advertenties, je hebt marketing en je hebt growth hacking. Daarbij worden creatieve, onconventionele marketingmethoden gecombineerd met…
Online reviews zijn essentieel voor het succes van je bedrijf. Het vragen van een klantbeoordeling is een kleine moeite en geeft veel plezier. Maar hoe…
B2b marketing is voor veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf de drijvende kracht achter zakelijk succes. Terwijl grote bedrijven vaak over…
Jouw website beter vindbaar in de lokale zoekresultaten? Dat bereik je door te investeren in lokale SEO. Zo komen je bedrijfsprofiel en webpagina’s…
i.s.m.
Wanneer je de wereld van online marketing betreedt, en dat is onvermijdelijk, sta je voor cruciale keuzes die het succes van je bedrijf beïnvloeden….
Prachtige producten, uitstekende diensten, goede service. Dat is de basis van de meeste bedrijven. Maar de commerciële economie speelt een belangrijke…