Een nieuwsbrief is een prima instrument om uw klanten en andere relaties op de hoogte te houden van nieuwe producten en diensten, aanbiedingen en bedrijfs- en ander nieuws. In deze checklist de belangrijkste aandachtspunten voor een goede nieuwsbrief.

Onderwerpen

Bepaal van tevoren welke onderwerpen u gaat aansnijden en verdeel ze in groepen.

Hoe vaak versturen?

Probeer een goede verzendfrequentie te bepalen en zorg ervoor dat u ook daadwerkelijk voor de ontvanger relevante zaken te melden heeft. Daarom is een frequentie van één keer per twee maanden misschien wel beter dan wekelijks.

Input van afdelingen

Vraag verschillende afdelingen in uw bedrijf om input voor de nieuwsbrief. Afdelingen als verkoop, support, klantenservice en productontwikkeling zitten dicht op de klant.

Vaste opbouw

Bied in de nieuwsbrief een vaste mix aan van onderwerpen, zoals een nieuwsfeit, een tip, een klantcase en een aanbieding of actie. Gebruik deze opbouw in elke nieuwsbrief. Dat verhoogt de herkenbaarheid.

Verwijs naar uw website

Probeer de lezer naar uw website te ‘lokken’. Op uw site kunt u bijvoorbeeld meer informatie geven over een nieuw product. Zorg ervoor dat de berichten in uw nieuwsbrief een link naar uw website bevatten.

De onderwerpregel

Wat in de onderwerpregel staat, bepaalt in hoge mate of uw nieuwsbrief gelezen zal worden. Probeer de ontvanger te triggeren met een opvallende tekst. Tip: zet in de onderwerpregel niet uw bedrijfsnaam, want die staat waarschijnlijk al in het veld ‘Van’.

De nieuwsbrief op de site

Zorg dat uw nieuwsbrief ook als online versie op uw website staat. Verwijs daarnaar in de nieuwsbrief. Soms kan de ontvanger de inhoud niet goed lezen.

Testen

Stel vast of alles in de nieuwsbrief werkt zoals de bedoeling is voordat u op de verzendknop drukt. Is alles goed leesbaar. Wordt de nieuwsbrief niet door het spamfilter tegengehouden? Werken alle links in de nieuwsbrief?

Afmeldlink

U bent wettelijk verplicht in uw nieuwsbrief een duidelijk zichtbare afmeldlink op te nemen voor wie uw nieuwsbrief niet meer wil ontvangen. En: u mag geen nieuwsbrieven versturen als u daar van tevoren geen toestemming voor heeft gekregen.

Resultaten meten

Breng het websiteverkeer vanuit de nieuwsbrief in kaart. Zo komt u er niet alleen achter wat de nieuwsbrief oplevert, maar ook welke onderwerpen populair zijn en waar u wellicht geen of minder aandacht aan moet besteden.
Bereken autoverzekering besparing
Altijd met een gerust gevoel de weg op, met de uitgebreide autoverzekering van Allianz voor personenauto’s en bestelwagens. En met de onlangs verlaagde tarieven kan je nu tot €500 per jaar besparen.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
Lees ook…
In je marketingplan omschrijf je gedetailleerd hoe je jouw producten en diensten onder de aandacht van je potentiële klanten wilt…
Vragen stellen is een belangrijk onderdeel van ieder gesprek, dus ook van een verkoopgesprek. Je kunt het gesprek in de gewenste richting sturen door…
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke…