Professionele nieuwsbrief
Een nieuwsbrief is een prima instrument om uw klanten en andere relaties op de hoogte te houden van nieuwe producten en diensten, aanbiedingen en bedrijfs- en ander nieuws. In deze checklist de belangrijkste aandachtspunten voor een goede nieuwsbrief.
Onderwerpen
Bepaal van tevoren welke onderwerpen u gaat aansnijden en verdeel ze in groepen.
Hoe vaak versturen?
Probeer een goede verzendfrequentie te bepalen en zorg ervoor dat u ook daadwerkelijk voor de ontvanger relevante zaken te melden heeft. Daarom is een frequentie van één keer per twee maanden misschien wel beter dan wekelijks.
Input van afdelingen
Vraag verschillende afdelingen in uw bedrijf om input voor de nieuwsbrief. Afdelingen als verkoop, support, klantenservice en productontwikkeling zitten dicht op de klant.
 
Vaste opbouw
Bied in de nieuwsbrief een vaste mix aan van onderwerpen, zoals een nieuwsfeit, een tip, een klantcase en een aanbieding of actie. Gebruik deze opbouw in elke nieuwsbrief. Dat verhoogt de herkenbaarheid.
 
Verwijs naar uw website
Probeer de lezer naar uw website te ‘lokken’. Op uw site kunt u bijvoorbeeld meer informatie geven over een nieuw product. Zorg ervoor dat de berichten in uw nieuwsbrief een link naar uw website bevatten.
 
De onderwerpregel
Wat in de onderwerpregel staat, bepaalt in hoge mate of uw nieuwsbrief gelezen zal worden. Probeer de ontvanger te triggeren met een opvallende tekst. Tip: zet in de onderwerpregel niet uw bedrijfsnaam, want die staat waarschijnlijk al in het veld ‘Van’.
 
De nieuwsbrief op de site
Zorg dat uw nieuwsbrief ook als online versie op uw website staat. Verwijs daarnaar in de nieuwsbrief. Soms kan de ontvanger de inhoud niet goed lezen.
 
Testen
Stel vast of alles in de nieuwsbrief werkt zoals de bedoeling is voordat u op de verzendknop drukt. Is alles goed leesbaar. Wordt de nieuwsbrief niet door het spamfilter tegengehouden? Werken alle links in de nieuwsbrief?
 
Afmeldlink
U bent wettelijk verplicht in uw nieuwsbrief een duidelijk zichtbare afmeldlink op te nemen voor wie uw nieuwsbrief niet meer wil ontvangen. En: u mag geen nieuwsbrieven versturen als u daar van tevoren geen toestemming voor heeft gekregen.
 
Resultaten meten 
Breng het websiteverkeer vanuit de nieuwsbrief in kaart. Zo komt u er niet alleen achter wat de nieuwsbrief oplevert, maar ook welke onderwerpen populair zijn en waar u wellicht geen of minder aandacht aan moet besteden.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Share on print
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
In je marketingplan omschrijf je gedetailleerd hoe je jouw producten en diensten onder de aandacht van je potentiële klanten wilt…
De barcode die nu op productverpakkingen staat, biedt beperkte mogelijkheden om informatie te verstrekken. Nadert het tijdperk van de barcode zijn…
Een verkoopbrief voor een potentiële klant, een schriftelijke reactie op een klacht of een uitnodiging voor de jaarlijkse borrel met belangrijke…