Pinterest groeit razendsnel en kan ook voor ondernemers heel interessant zijn. Maar waarom zou u Pinterest eigenlijk aan uw mix van sociale media toevoegen? U leest het hier.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

6 redenen om Pinterest te gebruiken

1. Weinig moeite, veel effect
Waarschijnlijk staat op uw website al een aantal socialmedia-icoontjes, van bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn. U kunt daar ook het icoontje voor Pinterest bij plaatsen. Dat is een kwestie van één keer installeren, zodat mensen die uw product of afbeelding mooi vinden het met één druk op de knop kunnen pinnen.

2. Het virale effect is groot
Het virale effect van zo’n ‘pin’ kan heel groot zijn. Stel: iemand pint uw product, een bepaald horloge dat u verkoopt, op zijn prikbord. Dit wordt opgepikt door zijn volgers en weer gepind door de volgers van die volgers. Zo vormt zich een enorme groep van potentiële kopers, die allemaal gelijk kunnen zien waar dat mooie horloge te koop is.

3. Meer verkeer naar uw website
In de praktijk blijkt Pinterest een enorme aanjager van verkeer naar sites. Doordat de link van een afbeelding intact blijft bij pinnen en repinnen, komt een groot deel van de Pinterest-bezoekers direct op uw website of –winkel terecht. Bovendien groeit Pinterest razendsnel. Van zo’n 10 miljoen gebruikers wereldwijd in januari, ging het naar rond de 23 miljoen in augustus.

4) Zie wat (potentiële) klanten willen
Pinterest geeft u regelrecht een kijkje in wat uw klanten interessant vinden.  Als u ziet wie uw producten pint, weet u ook wat ze nog meer interessant vinden. Als u ook volgt wie er vervolgens repint, ziet u (dankzij hun prikbord) wat deze potentiële klanten leuk vinden en wat uw doelgroep nog meer interessant vindt.

5) Uitstraling
Gaat u ook zelf prikborden maken? Gebruik dat dan voor de uitstraling van uw bedrijf. Denk wel na over wát u wilt uitstralen in bijvoorbeeld uw blogs, foto’s en ga daar bewust mee om.

Op Pinterest kunt u niet alleen uw producten tonen, maar door middel van andere beelden laten zien waar u als merk of bedrijf voor staat.

6) Beeld wordt steeds belangrijker
Beeld speelt een steeds grotere rol in de manier waarop informatie tot ons komt. Smartphones en tablets hebben het maken van foto’s – van steeds betere kwaliteit – en vooral het doorsturen en delen daarvan, een stuk eenvoudiger gemaakt. Pinterest is daar uitermate geschikt voor.

Lees ook: Wat is Pinterest? »

Tip! Essentiële (of handige) ondernemerszaken: Bedrijfsverzekeringen (zoals bijvoorbeeld een beroepsaansprakelijkheidsverzekering), een boekhouder of belastingadviseur die je helpt met jouw administratie en/of belastingaangiftes, incassobureau inschakelen voor je openstaande facturen, een professionele website laten maken of een gratis tankpas via De Zaak afsluiten.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Lees ook…
Social media blijft leidend, ook in 2024. Het is nog altijd de goedkoopste en meeste effectieve manier om je doelgroep te bereiken. Lees hier wat de…
Wil je nieuwe klanten bereiken via social media? Promoot je product of dienst dan doelgericht met een advertentie op Facebook, Instagram, YouTube,…