Tijdschrift Edith Bosch De Zaak.JPG
2 okt 2018

Edith Bosch: "Liever gelukkig, dan de beste zijn"

Voormalig topjudoka Edith Bosch was tijdens haar carrière zeer succesvol. Als mens schoot ze naar eigen zeggen op veel vlakken tekort. Met behulp van een lifecoach won ze in de herfst van haar sportloopbaan de belangrijkste strijd van haar egoïstische zelf. Inmiddels is ze zelf performance coach.

"Als je een ander iets niet gunt, verdien je het zelf ook niet"

Ze is al ruim tien jaar geleden gestopt, maar Nederlands beste zwemster aller tijden is na haar sportcarrière nog altijd in trek. 'Het merk' Inge de Bruijn verkoopt zichzelf als vanzelf. De 44-jarige Barendrechtse is te boeken voor bedrijfspresentaties, zwemclinics in binnen-en buitenland, motivational speaker en als uithangbord voor merken en bedrijven.

De kloof tussen Marokko en Nederland dichten

Drievoudig Oranje-international Dries Boussatta bouwde al tijdens zijn voetbalcarrière aan zijn leven na het voetbal. De 45-jarige Marokkaanse-Nederlander heeft inmiddels zes BuonGiorno-koffiezaken in Amsterdam. Door zijn ondernemersgeest heeft hij het rond het WK in Rusland voor elkaar gekregen om de kloof tussen Nederland en Marokko een klein beetje te dichten.

"Ik geloof niet in de maakbaarheid van het leven"

Nooit gedacht, toch gebeurd. Het is een wetmatigheid in het leven van Maarten van der Weijden. Voor de olympisch kampioen openwaterzwemmen 2008 is deze ook toe te passen op zijn ondernemerschap.

Nieuwe solo voor Erik Dekker

Na een grootse carrière, hield de weg in de wielersport voor Erik Dekker op zijn 45ste op. De voormalig wereldtopper koos voor een nieuw leven als zelfstandig ondernemer. Een onbekende, maar wederom spannende solo voor de meesterontsnapper.

Sjeng Schalken: "Opboksen tegen de grote namen"

Toen Nike hem dumpte besloot de Limburgse tennisser zelf aan de slag te gaan als 'textielboer'. Nu is Sjeng Sports marktleider in tenniskleding in Nederland. In 5 sets naar succes.

Tom Coronel: "Bij 70 mag het licht wel uit"

Ondernemer, tv-analist, reclameman, early adopter, commerciële jongen, autocoureur en ga zo nog maar door. Er zijn zoveel labels te plakken op de Tom Coronel, die op elk vlak het maximale uit zijn leven wil halen. “Ik wil geleefd hebben als iemand die 200 is geworden.”

Mark Tuitert: "Het ging altijd om mij"

"Alleen maar schaatsen, daar zat niet genoeg uitdaging voor me in", aldus Mark Tuitert (olympisch kampioen 1500 meter in 2010). Daarom deed hij tijdens zijn sportcarrière al zijn eigen management. Nu zet hij een nieuw product in de markt: cafeïnekauwgom First Athletes Energy Gum. Een interview over ondernemerschap.

Gregory Sedoc: "Ik denk nog niet als ondernemer"

Oud Olympisch atleet Gregory Sedoc zit na zijn sportcarrière niet stil. Hij is nu agent in de Schilderswijk in Den Haag, analist bij de NOS in Hilversum, performance coach in Almere en gastspreker door het hele land. Hoe doet hij dat allemaal?

Dorian van Rijsselberghe: "Zwicht nooit voor het geld"

Met zijn onberispelijke imago is hij een geweldig uithangbord voor veel bedrijven. Toen hij voor het eerst olympisch kampioen werd in 2012, kwam er grote aandacht voor de windsurfer, maar de 28-jarige Texelaar werd al ruim daarvoor gedwongen om als ondernemer te denken.

Marc Lammers: "Benader het als een wedstrijd"

Marc Lammers is in de hockeywereld een garantie voor succes. Tegenwoordig geeft hij lezingen aan bedrijven, managers en coaches uit andere sporten. "Bedrijven kunnen veel leren van topsport."

Anky van Grunsven: "Ik ben een self-made ondernemer"

Drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven was al ondernemer voor ze topsporter werd. Om het te kunnen redden in de paardensportwereld, stond ze al op haar achttiende op eigen benen. “Ik ben te eigenwijs voor loondienst.”
Getoond 1 tot 12 van 16. Er zijn meerdere pagina's.
Interviews met (oud) topsporters over hun drive, gevoel voor ondernemerschap en wil om te winnen. Lees hoe o.a. Anky van Grunsven, Bart Veldkamp, Leontien van Moorsel, Teun de Nooijer, Mark Tuitert, Marc Lammers, Gregory Sedoc en Jeroen Verhoeven ondernemen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming