Sjeng Schalken: "Opboksen tegen de grote namen"

Toen Nike hem dumpte besloot de Limburgse tennisser zelf aan de slag te gaan als 'textielboer'. Nu is Sjeng Sports marktleider in tenniskleding in Nederland. In 5 sets naar succes.

Mark Tuitert: "Het ging altijd om mij"

"Alleen maar schaatsen, daar zat niet genoeg uitdaging voor me in", aldus Mark Tuitert (olympisch kampioen 1500 meter in 2010). Daarom deed hij tijdens zijn sportcarrière al zijn eigen management. Nu zet hij een nieuw product in de markt: cafeïnekauwgom First Athletes Energy Gum. Een interview over ondernemerschap.

Gregory Sedoc: "Ik denk nog niet als ondernemer"

Oud Olympisch atleet Gregory Sedoc zit na zijn sportcarrière niet stil. Hij is nu agent in de Schilderswijk in Den Haag, analist bij de NOS in Hilversum, performance coach in Almere en gastspreker door het hele land. Hoe doet hij dat allemaal?

Dorian van Rijsselberghe: "Zwicht nooit voor het geld"

Met zijn onberispelijke imago is hij een geweldig uithangbord voor veel bedrijven. Toen hij voor het eerst olympisch kampioen werd in 2012, kwam er grote aandacht voor de windsurfer, maar de 28-jarige Texelaar werd al ruim daarvoor gedwongen om als ondernemer te denken.

Marc Lammers: "Benader het als een wedstrijd"

Marc Lammers is in de hockeywereld een garantie voor succes. Tegenwoordig geeft hij lezingen aan bedrijven, managers en coaches uit andere sporten. "Bedrijven kunnen veel leren van topsport."

Anky van Grunsven: "Ik ben een self-made ondernemer"

Drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven was al ondernemer voor ze topsporter werd. Om het te kunnen redden in de paardensportwereld, stond ze al op haar achttiende op eigen benen. “Ik ben te eigenwijs voor loondienst.”

Teun de Nooijer: "Laat je niet gek maken"

De Johan Cruijff van het hockey, zo wordt Teun de Nooijer vaak genoemd. In zijn sportcarrière heeft hij alles gewonnen wat er te winnen valt. Nu coacht hij bedrijven. Een interview. "Laat je niet gek maken door succes of tegenslag."

Leontien van Moorsel: "Ik ben bloedfanatiek"

Ze won vier keer olympisch goud en is daarmee de beste Nederlandse wielrenster aller tijden. Ook als ondernemer doet Leontien van Moorsel er alles aan om te slagen. Nou, bijna alles dan. Over haar hoogte- en dieptepunten. "Ik heb acht jaar van mijn leven weggegooid." Lees het interview.
Interviews met (oud) topsporters over hun drive, gevoel voor ondernemerschap en wil om te winnen. Lees hoe o.a. Anky van Grunsven, Bart Veldkamp, Leontien van Moorsel, Teun de Nooijer, Mark Tuitert, Marc Lammers, Gregory Sedoc en Jeroen Verhoeven ondernemen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming