Aart Vierhouten: van knecht tot meester

Als beroepswielrenner maakte hij later in zijn carrière ‘de jonkies’ in de ploeg graag wegwijs. Kennis delen en coachen is inmiddels de kern van de zaak van Aart Vierhouten als zelfstandig ondernemer. "Met de juiste begeleiding kun je grote stappen zetten."

Kim Lammers: "Doorzetten waar anderen opgeven"

Kim Lammers was technisch gezien niet het grootste talent van haar generatie. Door haar bovengemiddelde winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen haalde ze toch de top. Haar grootste sportieve dieptepunt, bleek de aanzet voor de wederopstanding in haar loopbaan die onder andere een olympische en twee wereldtitels opleverde.

Rolf Schrama: "Op het water vond ik mezelf weer terug"

Lange tijd ploeterde Rolf Schrama, die geboren is met een zeldzame vorm van dwerggroei, spreekwoordelijk tegen de wind in. Tegenwoordig leeft hij met wijsheid: "Vecht niet tegen de wind. Gebruik hem om vooruit te komen."

Rico Verhoeven: "Ik wil de allerbeste zijn"

Voor zijn omgeving is Rico Verhoeven niet te genieten als hij zich moet inleven in zijn rol als vechtmachine. Dat liet hij weten tijdens een lezing aan een gehoor van ondernemers in Groningen. "Ik ben dan niet gezellig, maar een onaangenaam persoon. Ik ga er intens in op."
Tijdschrift Edith Bosch De Zaak.JPG
2 okt 2018

Edith Bosch: "Liever gelukkig, dan de beste zijn"

Voormalig topjudoka Edith Bosch was tijdens haar carrière zeer succesvol. Als mens schoot ze naar eigen zeggen op veel vlakken tekort. Met behulp van een lifecoach won ze in de herfst van haar sportloopbaan de belangrijkste strijd van haar egoïstische zelf. Inmiddels is ze zelf performance coach.

"Als je een ander iets niet gunt, verdien je het zelf ook niet"

Ze is al ruim tien jaar geleden gestopt, maar Nederlands beste zwemster aller tijden is na haar sportcarrière nog altijd in trek. 'Het merk' Inge de Bruijn verkoopt zichzelf als vanzelf. De 44-jarige Barendrechtse is te boeken voor bedrijfspresentaties, zwemclinics in binnen-en buitenland, motivational speaker en als uithangbord voor merken en bedrijven.

De kloof tussen Marokko en Nederland dichten

Drievoudig Oranje-international Dries Boussatta bouwde al tijdens zijn voetbalcarrière aan zijn leven na het voetbal. De 45-jarige Marokkaanse-Nederlander heeft inmiddels zes BuonGiorno-koffiezaken in Amsterdam. Door zijn ondernemersgeest heeft hij het rond het WK in Rusland voor elkaar gekregen om de kloof tussen Nederland en Marokko een klein beetje te dichten.

"Ik geloof niet in de maakbaarheid van het leven"

Nooit gedacht, toch gebeurd. Het is een wetmatigheid in het leven van Maarten van der Weijden. Voor de olympisch kampioen openwaterzwemmen 2008 is deze ook toe te passen op zijn ondernemerschap.

Nieuwe solo voor Erik Dekker

Na een grootse carrière, hield de weg in de wielersport voor Erik Dekker op zijn 45ste op. De voormalig wereldtopper koos voor een nieuw leven als zelfstandig ondernemer. Een onbekende, maar wederom spannende solo voor de meesterontsnapper.

Sjeng Schalken: "Opboksen tegen de grote namen"

Toen Nike hem dumpte besloot de Limburgse tennisser zelf aan de slag te gaan als 'textielboer'. Nu is Sjeng Sports marktleider in tenniskleding in Nederland. In 5 sets naar succes.

Tom Coronel: "Bij 70 mag het licht wel uit"

Ondernemer, tv-analist, reclameman, early adopter, commerciële jongen, autocoureur en ga zo nog maar door. Er zijn zoveel labels te plakken op de Tom Coronel, die op elk vlak het maximale uit zijn leven wil halen. “Ik wil geleefd hebben als iemand die 200 is geworden.”

Mark Tuitert: "Het ging altijd om mij"

"Alleen maar schaatsen, daar zat niet genoeg uitdaging voor me in", aldus Mark Tuitert (olympisch kampioen 1500 meter in 2010). Daarom deed hij tijdens zijn sportcarrière al zijn eigen management. Nu zet hij een nieuw product in de markt: cafeïnekauwgom First Athletes Energy Gum. Een interview over ondernemerschap.
Getoond 1 tot 12 van 20. Er zijn meerdere pagina's.
Interviews met (oud) topsporters over hun drive, gevoel voor ondernemerschap en wil om te winnen. Lees hoe o.a. Anky van Grunsven, Bart Veldkamp, Leontien van Moorsel, Teun de Nooijer, Mark Tuitert, Marc Lammers, Gregory Sedoc en Jeroen Verhoeven ondernemen.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming