Oud = Nieuw Kenneth Verkijk.jpg
19 feb 2018

"We weten niet half hoe slecht het gaat met het klimaat"

‘De drie Hempeteers’ van Hennepplaza.com willen het vooroordeel rondom hennep wegnemen. "Als we mensen kunnen laten zien wat er nog meer met hennep kan, behalve drogen en in een vloeitje rollen, gaat de aarde veel langer mee."
Oud = Nieuw Erik Toenhake Dutch Spirit De Zaak.jpg
22 nov 2017

Duurzame maatpakken

Ondernemer Erik Toenhake bracht het eerste klimaatneutrale maatpak op de markt. "Mannen en vrouwen in een goed gesneden pak en een aardbol die daar niet onder hoeft te lijden.” Een interview.
Oud = Nieuw Studio-Wederzijds-DeZaak-dz14-8.jpg
4 okt 2017

"Niet recyclen maar upcyclen"

Slechts 100 bedrijven in Nederland zijn echt duurzaam. Studio Wederzijds is er daar een van. Caroline Molenaar en Hans van der Kraan zijn er trots op. Een interview. "Plezier is onze drijfveer."
Oud = Nieuw ClosingTheLoop highres 101.jpg
22 jun 2017

Schiphol gaat samenwerken met Closing the Loop

Schiphol wil in 2030 afvalvrij zijn. Closing the Loop uit Amsterdam gaat ze daar een handje bij helpen. In De Zaak #12 vertelde Joost de Kluijver, eigenaar van Closing the Loop, alles over zijn bedrijf dat mobiele telefoons een tweede leven geeft in Afrika én voorkomt dat ze daar op de schroothoop belanden.
Oud = Nieuw Valerie-Jongeneel-Beach-Food-Festival-11.jpg
21 jun 2017

"Mijn tijd en ideeën zijn het meeste waard"

Valerie Jongeneel is het brein achter het Beach Food Festival. Ze vertaalde háár Texel-gevoel naar een intiem en duurzaam festival, waar Texelse ondernemers Texelse producten aan de man brengen. “Misschien lijk ik wel een doorgedraaid eiland-meisje."
Oud = Nieuw DZ12 cover.jpg
17 mei 2017

"In Afrika ligt het goud op straat"

Joost de Kluijver (Closing the Loop) geeft kapotte mobieltjes uit Afrika een tweede leven. En zelfs een derde, vierde, vijfde of zesde leven. "Het draait letterlijk om goud."
Oud = Nieuw oud is nieuw outfitnl remco dupuis tw.jpg
15 mrt 2017

Stof tot nadenken

Honderdzestig miljoen kilo textiel. Dat verdwijnt er, alleen al in Nederland, elk jaar in de verbrandingsoven. Een belangrijk deel daarvan bestaat uit bedrijfskleding. Remco Dupuis zag een gat in de markt.
Oud = Nieuw VerdraaidGoed.jpg
22 feb 2017

"Maak van iets waardeloos iets waardevols"

VerdraaidGoed zet afval van bedrijven op een sociale manier om in nieuwe producten. Een interview met ondernemer Lisanne. "Nijlpaardenpoep is het ultieme voorbeeld van onderschat materiaal."
Oud = Nieuw Laura Dols De Zaak.jpg
25 jan 2017

"Mensen worden gewoon gefopt"

Gedragen bruidsjurk kopen, waarom niet? Laura Dols verkocht al vintage toen het nog tweedehands werd genoemd. Een interview. "Recycling is waardering voor dat wat we al hebben."
Oud = Nieuw Helderse jongens De Zaak 8
21 dec 2016

Trends 2017

Weet wat er speelt. In deze editie van Magazine De Zaak veel aandacht voor de MKB Trends 2017. Wat ga jij hiervan merken? Succesvolle ondernemers, trendwatchers en -toepassers leggen het uit. Ook spraakmakende interviews met: Jeroen Verhoeven, Eva Gladek en de Helderse jongens.
Oud = Nieuw De Zaak Gezond Leven Rustig Kalm Groen .jpg
6 jun 2016

Ontspannen in een oud fort | De aannemer die een wellnessresort begon

Slechts drie forten in Nederland zijn particulier eigendom. Een daarvan is van Frank Bart, die het vervallen bolwerk verbouwde tot Fort Resort Beemster: een wellnesscentrum met twee restaurants, een hotel en zalen voor feesten, partijen en vergaderingen.
Gooi niets weg! Gebruik wat er al is. Van oud naar nieuw. Hoe bedrijven in Nederland steeds duurzamer en groener worden. Lees inspirerende interviews met ondernemers over hun missie om de wereld een klein beetje beter te maken.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming