Interview IMG_20190613_142442.jpg
6 apr 2020

"Hier moet het anders"

Sandor Scheeres (43) woont en werkt sinds een paar jaar in het Oosterse Laos. Jaren eerder ontdekt hij hier de barre omstandigheden in de landbouw en komt hij in contact met Forest Retreat, een organisatie gespecialiseerd in ecotoerisme rondom The National Protected Area.
Pioniers 20190905-DSC_0711 (1).jpg
2 okt 2019

"Nu ben ik gewoon mezelf"

Na een succesvolle carrière in de televisiewereld richtte Maria Westerbos (58) in 2011 de Plastic Soup Foundation op. In gesprek met Maria, een visionair die alles overboord gooide om haar droom van een betere wereld te verwezenlijken.
Video BijZaak De Zaak.jpg
23 sep 2019

Bijzaak: de wereld redden

Bijenkasten plaatsen op het dak, dat klinkt als een gevaarlijke bezigheid. Jesse Moerkerk en zijn dappere mede-imkers doen het maar al te graag, want zij hebben een missie.
Samen sterker Dierenkliniek-4.jpg
1 mrt 2019

Drukker en dierenarts gaan voor duurzaam

Verduurzamen is een sport op zich. Een Amsterdamse dierenarts en drukker, die in elkaar een gelijkgestemde vonden, kunnen daarover meepraten. "Soms moet je jezelf ook iets positiefs aanpraten."
Oud = Nieuw Jasa Beurs5238.jpg
31 jan 2019

Verpakken zonder plastic

Plastic verpakkingsmateriaal is één van de grootste doornen in het duurzaamheidsoog. Er is te veel van, het wordt veelal overbodig ingezet en eindigt nog altijd vaak als ingrediënt voor de plastic soep. Dat kan beter.
Oud = Nieuw KeyKeg.jpg
17 jan 2019

"Hiërarchie past ons niet"

Lightweight Containers won eind 2018 de prijs voor het meest vitale bedrijf van Nederland. "Als je gemiddeld 45% per jaar groeit, kun je het je niet veroorloven dat je mensen niet gelukkig zijn."
Oud = Nieuw Silk Sage De Zaak.jpg
7 nov 2018

Algoritmes voor een menselijke mode-industrie

Online mode shoppen is alles behalve duurzaam. We kopen, verschepen, passen en retourneren ons een enorme CO2-uitstoot bij elkaar. Bastiaan Wakker en Imre Gelens zien mogelijkheden voor een efficiëntere manier van winkelen en lanceren SilkSage. "We willen een online winkel waarin je alles dat je ziet gaaf vindt en alles je ook nog eens goed past."
Oud = Nieuw Founders 2.JPG
9 okt 2018

Alle rotzooi aan de kant

Zoals alle goede ideeën ontstond het idee voor The Great Bubble Barrier in de kroeg. Drie vriendinnen bedachten een wand van bubbels om drijvend plastic te vangen. De wand wordt al op meerdere plekken in Nederland succesvol ingezet.
Oud = Nieuw Key_visual_alternatief_Mexico.jpg
24 jul 2018

"Je opbrengst is financieel én sociaal"

Kun je winstgevend zijn én je inzetten voor een betere wereld? Koen The van Lendahand denkt van wel. Zijn online investeringsplatform bestrijdt armoede in opkomende landen en is inmiddels bijna winstgevend.
Oud = Nieuw Bluerise Curacao De Zaak.jpg
16 jul 2018

Schone energie uit oceaanwater

In landen rond de evenaar worden grote hoeveelheden dure en vaak niet duurzame energie gebruikt voor airconditioning. Juist in die tropische gebieden werkt Remi Blokker met zijn bedrijf Bluerise aan een baanbrekend project. Het ultieme doel: 365 dagen per jaar, 24 uur per dag schone energie uit oceaanwater.
Oud = Nieuw VANDEBRON-PetervanAalst-DSC00041.jpg
18 jun 2018

De energiemarkt op z’n kop zetten

"Nee, de grote energiemaatschappijen zijn niet echt blij met ons." Aart van Veller (33) is één van de oprichters van Vandebron. Een energieleverancier die het helemaal anders doet. "We zijn nog een druppel op een gloeiende plaat."
Oud = Nieuw PR_2017-10-25_7511.jpg
25 apr 2018

"Niemand ziet dat het een kartonnen doos is"

Doodgaan is slecht voor het milieu. Een pijnlijke conclusie voor iedereen die zijn best doet om duurzaam te leven. Want of je nu begraven wordt of gecremeerd, op een dag lig je in een kist van zeer milieubelastende materialen. Dat kan beter.
Getoond 1 tot 12 van 26. Er zijn meerdere pagina's.
Gooi niets weg! Gebruik wat er al is. Van oud naar nieuw. Hoe bedrijven in Nederland steeds duurzamer en groener worden. Lees inspirerende interviews met ondernemers over hun missie om de wereld een klein beetje beter te maken.

Ga nu naar je mailbox

Je ontvangt een e-mailbericht met instructies om je registratie te bevestigen. Zonder de bevestiging wordt je registratie niet verwerkt.

Ook praktische tips in je mailbox?

Denk na over de toekomst van je bedrijf. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrieven!

© 2020 De Zaak B.V.
1
0

De Zaak website maakt gebruik van cookies.

We zijn verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

/disclaimer
Meer informatie
Ja, ik geef toestemming