Het aantal bedrijven in Nederland zit nog steeds in een stijgende lijn. Inmiddels zijn er zelfs meer dan 2 miljoen ondernemingen in ons land te vinden.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Ben je zelf net begonnen met ondernemen of heb je een bedrijf overgenomen? Binnen veel branches is werken in bepaalde bedrijfskleding de norm.

Denk bijvoorbeeld aan de detailhandel, de horeca en de zorg. Ook in het kantoorleven hebben we regelmatig te maken met bepaalde werkkleding. Als ondernemer en werkgever moet je ervoor zorgen dat de juiste bedrijfskleding beschikbaar is. Maar: hoe zorg je voor passende werkkleding? In dit artikel lees je enkele tips voor het aanschaffen van dergelijke kleding voor je werknemers, zoals werkkleding bedrukken.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Als eerst is het goed om te weten wat je zoal nodig hebt. Hoe groot is het team, wie heeft wat nodig en zijn er speciale wensen? Kijken we bijvoorbeeld naar winkels, zoals supermarkten dan zijn er van één bepaald design vaak verschillende maten beschikbaar voor de medewerkers. Maar: werk je in de horeca of ben je werkzaam in een andere branche dan kan het zomaar zo zijn dat er per persoon andere werkkleding beschikbaar moet zijn.

Maak dus vooraf een plan waarin je beschrijft wat je nodig hebt, hoeveel je daarvan nodig hebt en wat je budget is. Zoek je iets dat per persoon uniek wordt gemaakt of ga je voor een batch kleding met één design in verschillende maten? Hebben werknemers per persoon meerdere kledingstukken nodig of is één item per persoon genoeg? Vanuit dat plan kun je beginnen met zoeken en uiteindelijk bestellen.

2. Let goed op de pasvorm van de bedrijfskleding

Wat tegenwoordig zo prettig is, is dat je meer keuze dan vroeger hebt wat betreft de pasvorm van bedrijfskleding. Je wil natuurlijk wel dat iedereen zich comfortabel voelt binnen je organisatie. Daarom is het een must om verschillende soorten pasvormen bedrijfskleding aan te bieden aan je werknemers. Daarmee zorg je ervoor dat je medewerkers zich prettiger voelen in de kleding die ze moeten dragen, wat zichtbaar is in hun présence op de werkvloer.

Wanneer kleding niet comfortabel genoeg zit, ga je dat namelijk zeker zien. Daarbij voelen werknemers zich in goed passende kleding zelfverzekerder en beter, wat weer effect heeft op hun prestaties en motivatie op werk. Het is dus zeker aan te raden om je te verdiepen in verschillende maten en diverse pasvormen zodat er voor iedereen passende bedrijfskleding beschikbaar is. Dat is fijner voor je medewerkers en beter voor je bedrijf.

3. Werkkleding bedrukken met bedrijfslogo

Wanneer je eenmaal een beetje weet wat je nodig hebt, is het tijd om dergelijke bedrijfskleding te bedrukken met een bedrijfslogo en eventueel andere herkenbare elementen. Volgens de Belastingwetgeving moet bedrijfskleding een of meerdere zichtbare kenmerken bevatten waardoor men kan zien dat ze onderdeel zijn van je organisatie. Dat kan op verschillende manieren.

Denk bijvoorbeeld aan werkkleding bedrukken of aan het laten borduren van een bedrijfslogo of een ander herkenbaar kenmerk. Let goed op dat deze kenmerken samen een oppervlak van minstens 70 cm2 per kledingstuk hebben. Je hebt natuurlijk zelf de keuze hoe groot je zo’n logo verder wil hebben en waar de bedrukking moet komen. Denk aan een logo op de borst of op de rug. Het moet hoe dan ook goed zichtbaar zijn; volgens de regels maar ook omdat het handig is voor de herkenbaarheid van je merk.

4. Kwaliteit staat voorop bij werkkleding kopen

Waar je tot slot nog goed op moet letten, is de kwaliteit van de bedrijfskleding die je aanschaft én de kwaliteit van het bedrukken van de kleding. Kwalitatieve werkkleding heeft een betere en vooral meer professionele uitstraling en dat is precies wat je wil met je onderneming. Uiteindelijk worden mensen altijd beoordeeld op hun uiterlijk, zo ook op de werkvloer. Een goede look met bedrijfskleding kan dus zeker het verschil maken wanneer je met klanten en opdrachtnemers werkt.

Investeer daarom liever in bedrijfskleding die weliswaar iets duurder is, maar er wel veel beter uitziet. Daarmee ziet je personeel er altijd verzorgd en piekfijn uit. Zo’n goede uitstraling heeft weer effect op klanten die vervolgens kunnen bijdragen aan de omzet. Bij een professioneel bedrijf shop je dit soort kwalitatieve kleding voor op de werkvloer en werkkleding bedrukken? Ook dat doe je bij een (online) expert. Weet je zelf niet goed waar je op moet letten? Huur dan een specialist in om je te adviseren bij bedrijfskleding aanschaffen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Naast meubilair voor binnen zal een horecagelegenheid vaak over terrasmeubilair willen beschikken. Vaak is dit andere meubilair dan binnen wordt…
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je overweegt om geld te lenen als zzp’er. Misschien omdat je privé geld tekort komt, maar ook voor het…
In welke branche je ook werkzaam bent, je zult altijd te maken krijgen met projecten. Een project is een tijdelijke activiteit met een doel dat vooraf…
Als ondernemer ben je vast bekend met de term Google Ads. Of je nu actief bent in e-commerce of leadgeneratie, dit platform biedt talloze voordelen…
Sinds de corona tijd is thuiswerken voor veel bedrijven de norm geworden. Zelfs nu iedereen weer terug naar kantoor kan om te werken, kiezen toch veel…
Elektrisch rijden heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt en heeft een aanzienlijke impact gehad op verschillende aspecten van ons dagelijks…