Het aantal bedrijven in Nederland zit nog steeds in een stijgende lijn. Inmiddels zijn er zelfs meer dan 2 miljoen ondernemingen in ons land te vinden.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Ben je zelf net begonnen met ondernemen of heb je een bedrijf overgenomen? Binnen veel branches is werken in bepaalde bedrijfskleding de norm.

Denk bijvoorbeeld aan de detailhandel, de horeca en de zorg. Ook in het kantoorleven hebben we regelmatig te maken met bepaalde werkkleding. Als ondernemer en werkgever moet je ervoor zorgen dat de juiste bedrijfskleding beschikbaar is. Maar: hoe zorg je voor passende werkkleding? In dit artikel lees je enkele tips voor het aanschaffen van dergelijke kleding voor je werknemers, zoals werkkleding bedrukken.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Als eerst is het goed om te weten wat je zoal nodig hebt. Hoe groot is het team, wie heeft wat nodig en zijn er speciale wensen? Kijken we bijvoorbeeld naar winkels, zoals supermarkten dan zijn er van één bepaald design vaak verschillende maten beschikbaar voor de medewerkers. Maar: werk je in de horeca of ben je werkzaam in een andere branche dan kan het zomaar zo zijn dat er per persoon andere werkkleding beschikbaar moet zijn.

Maak dus vooraf een plan waarin je beschrijft wat je nodig hebt, hoeveel je daarvan nodig hebt en wat je budget is. Zoek je iets dat per persoon uniek wordt gemaakt of ga je voor een batch kleding met één design in verschillende maten? Hebben werknemers per persoon meerdere kledingstukken nodig of is één item per persoon genoeg? Vanuit dat plan kun je beginnen met zoeken en uiteindelijk bestellen.

2. Let goed op de pasvorm van de bedrijfskleding

Wat tegenwoordig zo prettig is, is dat je meer keuze dan vroeger hebt wat betreft de pasvorm van bedrijfskleding. Je wil natuurlijk wel dat iedereen zich comfortabel voelt binnen je organisatie. Daarom is het een must om verschillende soorten pasvormen bedrijfskleding aan te bieden aan je werknemers. Daarmee zorg je ervoor dat je medewerkers zich prettiger voelen in de kleding die ze moeten dragen, wat zichtbaar is in hun présence op de werkvloer.

Wanneer kleding niet comfortabel genoeg zit, ga je dat namelijk zeker zien. Daarbij voelen werknemers zich in goed passende kleding zelfverzekerder en beter, wat weer effect heeft op hun prestaties en motivatie op werk. Het is dus zeker aan te raden om je te verdiepen in verschillende maten en diverse pasvormen zodat er voor iedereen passende bedrijfskleding beschikbaar is. Dat is fijner voor je medewerkers en beter voor je bedrijf.

3. Werkkleding bedrukken met bedrijfslogo

Wanneer je eenmaal een beetje weet wat je nodig hebt, is het tijd om dergelijke bedrijfskleding te bedrukken met een bedrijfslogo en eventueel andere herkenbare elementen. Volgens de Belastingwetgeving moet bedrijfskleding een of meerdere zichtbare kenmerken bevatten waardoor men kan zien dat ze onderdeel zijn van je organisatie. Dat kan op verschillende manieren.

Denk bijvoorbeeld aan werkkleding bedrukken of aan het laten borduren van een bedrijfslogo of een ander herkenbaar kenmerk. Let goed op dat deze kenmerken samen een oppervlak van minstens 70 cm2 per kledingstuk hebben. Je hebt natuurlijk zelf de keuze hoe groot je zo’n logo verder wil hebben en waar de bedrukking moet komen. Denk aan een logo op de borst of op de rug. Het moet hoe dan ook goed zichtbaar zijn; volgens de regels maar ook omdat het handig is voor de herkenbaarheid van je merk.

4. Kwaliteit staat voorop bij werkkleding kopen

Waar je tot slot nog goed op moet letten, is de kwaliteit van de bedrijfskleding die je aanschaft én de kwaliteit van het bedrukken van de kleding. Kwalitatieve werkkleding heeft een betere en vooral meer professionele uitstraling en dat is precies wat je wil met je onderneming. Uiteindelijk worden mensen altijd beoordeeld op hun uiterlijk, zo ook op de werkvloer. Een goede look met bedrijfskleding kan dus zeker het verschil maken wanneer je met klanten en opdrachtnemers werkt.

Investeer daarom liever in bedrijfskleding die weliswaar iets duurder is, maar er wel veel beter uitziet. Daarmee ziet je personeel er altijd verzorgd en piekfijn uit. Zo’n goede uitstraling heeft weer effect op klanten die vervolgens kunnen bijdragen aan de omzet. Bij een professioneel bedrijf shop je dit soort kwalitatieve kleding voor op de werkvloer en werkkleding bedrukken? Ook dat doe je bij een (online) expert. Weet je zelf niet goed waar je op moet letten? Huur dan een specialist in om je te adviseren bij bedrijfskleding aanschaffen.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Elektrisch rijden is sterk in opkomst en ook steeds meer ondernemers kiezen voor een elektrisch voertuig. Dat is duurzamer en je profiteert nu nog van…
De arbeidsmarkt is momenteel erg krap. Er is weinig werkloosheid. Er zijn zelfs meer vacatures dan dat er werklozen zijn. In sommige sectoren is het…
SEO is een begrip wat we overal voorbij zien komen, maar waar de vinger niet altijd precies op kunnen leggen. Het is echter wel heel belangrijk voor de…
Gratis e-book met tips voor een vlotte jaarafsluiting en effectiever budgetteren Voor goed financieel beheer is een totaalbeeld van de uitgaven…
Een succesvolle onderneming draait niet alleen om het hebben van goede producten of diensten, maar ook om het effectief beheren van je…
Het monitoren van transacties is een cruciaal onderdeel van elk financieel systeem, ontworpen om fraude, witwassen en andere illegale activiteiten te…