Categorieën

Het is geen geheim dat SEO een belangrijk onderdeel is van online marketing. Maar hoe stuur je jouw SEO team goed aan?

Inhoudsopgave

Of het nou gaan om een externe SEO expert of een eigen team, leiding geven aan een SEO team is niet altijd gemakkelijk. Met meer dan 200 factoren waarop een website kan ranken, bestaat het werk uit veel verschillende onderdelen. In dit artikel geven we je tips om het maximale uit je SEO team te halen. 

1. Stel concrete doelen op en maak een plan

De eerste belangrijke stap om mee te beginnen is om vast te stellen wat je doelen zijn. Eén van de grootste reden van vertraging of falen is omdat werknemers geen duidelijke doelen hebben om naartoe te werken.  

Om concrete doelen te kunnen stellen, moet je vragen beantwoorden zoals:

  • Wat zijn de doelen van je bedrijf dit jaar?
  • Hoe ga je resultaten meten?
  • Komen de SEO doelen overeen met de marketing doelen?

 

Als je alle nodige informatie hebt verzameld is het tijd om realistische doelen op te stellen. Daarna kun je de doelen omzetten naar een realistisch plan. Een duidelijk plan houd je SEO team gefocust en gemotiveerd.  

2. Stel vast welke KPI’s je wilt tracken

De groei en het succes van het SEO team wordt bepaald door de consistentie van de resultaten. Een SEO team kan alleen resultaten boeken als het voortdurend de gewenste doelen en doelstellingen haalt. In het domein van digitale marketing, met name voor SEO, kan het bijhouden van de voortgang door middel van KPI’s je in staat stellen om te bepalen of je SEO inspanningen vruchten afwerpen of niet. Denk aan de volgende KPI’s:

  • Conversiepercentage
  • Doorklikpercentage
  • Bouncepercentage
  • Keyword ranking
  • Domein autoriteit
  • Pageviews


3. Maak je SEO teamleden verantwoordelijk

Het toewijzen van taken aan teamleden is een belangrijk onderdeel van het effectief managen van je SEO team. Door een teamlid eigenaar te maken van een bepaald onderdeel, creëert verantwoordelijkheid, een manier om prestaties te volgen en het zorgt ervoor dat een project slaagt binnen de gestelde tijd. 

4. Plan meetings in

Als manager moet je op de hoogte zijn van waar je team mee bezig is en waar je team staat. En ook voor je SEO teamleden is een meeting een goede manier om van elkaars werkzaamheden op de hoogte te blijven. Door middel van meetings blijft iedereen op het juiste spoor en het zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op blijven staan. 

Start een nieuw project op

Met deze stappen kun je eigen SEO teamleden efficiënter aansturen dan ooit. En ook al laat je de SEO uitbesteden, dan is het belangrijk om het externe team duidelijke en realistische doelen aan te reiken. Managers moeten weten dat een goed beheerd SEO project het verschil kan maken tussen vooruitlopen op de concurrentie of het verslechteren van je huidige online aanwezigheid. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
De komst van de laptop heeft geleid tot een aantal veranderingen in de manier waarop wij zaken doen. Laptops hebben gebruikers de mogelijkheid gegeven…
Het runnen van een succesvolle onderneming kan een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende aspecten van een bedrijf om te beheren, waaronder…
Je zal de eerste niet zijn die uitspreekt dat het lijkt alsof de tijd vliegt. En dat klopt, aangezien de kerst simpelweg alweer om de hoek staat. De…