ADVERTORIAL
Verkoop je spullen in een fysieke winkel? Dan wil je het jouw klanten uiteraard zo makkelijk mogelijk maken. Dit doe je onder meer door ze verschillende betaalmethoden aan te bieden. Als zij uit meerdere betaalmethoden kunnen kiezen, is de kans namelijk groot dat er een manier tussen zit waar zij bekend en/of vertrouwd mee zijn. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Wij zetten hier 5 manieren op een rijtje waarop je jouw klanten kunt laten betalen.

Inhoudsopgave

Contant geld

Als je een fysieke winkel hebt, rekenen klanten hun producten af bij de kassa. In de meeste winkels kunnen mensen hun aankopen nog steeds afrekenen met contant geld. Zij betalen met munt- of briefgeld en dat stop jij vervolgens in de kassa. Ondanks dat er de laatste jaren steeds minder vaak contant betaald wordt, zijn er nog steeds veel mensen die op deze manier afrekenen.

Pinnen

De laatste jaren wordt er meer en meer betaald met een pinpas. Daarom moet je jouw klanten ook de mogelijkheid bieden om via meerdere betaalmethoden te betalen zoals pinnen. Vandaar dat er in vrijwel iedere winkel tegenwoordig een pinapparaat bij de kassa staat. Klanten steken hun pas in het apparaat en voeren hun pincode in. Als de betaling geslaagd is, kunnen zij het product meenemen. Het geld is dan van hun bankrekening afgeschreven. Heb je nog geen pinapparaat? Kijk dan eens op Sumup.nl of hier een geschikt apparaat voor jou tussen zit.

Contactloos betalen

Vroeger kon je enkel pinnen door jouw pinpas in het pinapparaat te steken. Tegenwoordig kan dit nog steeds, maar contactloos betalen is ook mogelijk. Dankzij deze betaalmethode hoeven jouw klanten hun pas niet langer in het pinapparaat te steken. Zij houden de pas tegen het apparaat aan. Als het om bedragen onder de 50 euro gaat, hoeft er meestal geen pincode ingevoerd te worden. Bij grotere bedragen is dit vaak wel het geval. Als een klant meerdere malen achter elkaar contactloos betaald heeft, kan het zijn dat hij/zij op de ‘ouderwetse’ manier moet pinnen.

Mobiel betalen

Wie denkt dat er een pinpas nodig is om te kunnen pinnen, heeft het mis. Tegenwoordig kun je namelijk ook jouw smartphone gebruiken om te betalen. Dit werkt grotendeels hetzelfde als contactloos betalen. Je opent simpelweg de bijbehorende app van jouw bank, je houdt jouw telefoon tegen het pinapparaat en de betaling wordt afgehandeld. Wil je met jouw smartphone betalen? Dan moet je hier wel eerst een app voor installeren.

Creditcard

In sommige fysieke winkels kun je een aankoop betalen met een creditcard. Toch wordt hier niet bijzonder veel gebruik van gemaakt. Online wordt er wel regelmatig betaald met een creditcard. Dit komt vooral doordat een aankoop dan een x-aantal dagen verzekerd is voor diefstal, schade en verlies. Hierdoor wordt deze betaalmethode door veel mensen als veilig bestempeld.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

.
Beleggen in vastgoed is een langetermijnbelegging. Benieuwd wat jouw opties zijn? Lees meer in de brochure. Prognose gemiddeld jaarrendement over 7 jaar: 8,1%.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
Mettom kondigt vandaag de lancering van haar werkgeverswijzer voor marketingbureaus aan. De reden is het 10-jarig bestaan van het payrolling bedrijf ….
Een relatiegeschenk hoeft helemaal niet duur te zijn. Wat vooral telt is de attentiewaarde. Met het juiste cadeau blijf je langer in beeld en versterk…
Veel mensen hebben een hobby gevonden toen ze jong waren. Dit kan een sport zijn of iets creatiefs. De kans is groot dat je hier een bijbaan van kunt…