Categorieën

Nu de winter weer voor de deur staat, en experts verwachten dat het een heel koud seizoen gaat worden, is het weer tijd om je zakelijke auto winterklaar te maken. Dat vergt iets meer tijd dan even een paar banden vervangen.

Inhoudsopgave

Daarom hebben we een paar tips en tricks voor je verzameld om ook in de winter veilig de weg op te kunnen. Hoe zit het bijvoorbeeld met sneeuwkettingen? Heb je sneeuwkettingen van Heuts nodig? En wat is de beste optie voor parkeren in de winter?

1. Zorg ervoor dat je motor niet bevriest

Hoewel het nog even afwachten is wat de winter echt gaat doen, is het in ieder geval nodig om ervoor te zorgen dat je motor niet bevriest. Op de echt koude dagen kan dit namelijk gebeuren wanneer je niet over goede antivriesvloeistof beschikt. Zorg er aan het begin van de winter voor dat het koelvloeistofsysteem goed wordt doorgespoeld en controleer direct of er geen lekkage aanwezig is. Vervang de koelvloeistof met nieuwe blauwe vloeistof en houd dit goed bij zodat er geen kans is dat je motor bevroren raakt.

2. Switch naar winterbanden onder zakelijke auto

In Nederland is het niet verplicht om winterbanden onder je auto te hebben voor het koude seizoen. Wel kan het je helpen om net wat veiliger en fijner te rijden; helemaal wanneer je dagelijks op de weg te vinden bent. Met zulke banden wordt je remweg op een besneeuwde of bevroren weg net wat groter wat veiliger is in dit soort omstandigheden. Dat geldt vooral voor de echt koude winters dus of dat het gaat worden, moeten we nog even zien. Sneeuwkettingen onder je winterbanden is in Nederland niet nodig maar komen wel van pas wanneer je regelmatig naar het buitenland moet voor werk.

3. Zet je auto zoveel mogelijk binnen neer

Daarbij is het goed om te weten dat het het beste voor je auto is om deze in de winter zoveel mogelijk binnen en overdekt te parkeren. Op die manier bevriezen de ruiten niet; iets wat beter is voor de ruiten en voor jezelf. Daarmee bespaar je veel tijd omdat je de autoruiten niet hoeft te ontdooien of te krabben ‘s ochtends. Kun je je zakelijke auto niet overdekt parkeren? Investeer dan in een goede hoes voor je auto waarmee de auto, en dan met name de verf, wordt beschermd tegen sneeuw en ijs.

4. Bescherm ook je ruitenwissers in de winter

Waar veel mensen niet aan denken in de winter zijn de ruitenwissers. En dat terwijl dit onderdeel van je auto ook zeker wat extra aandacht kan gebruiken in het koude seizoen. Is het bijvoorbeeld tijd om je ruitenwissers te vervangen dan is het aan te raden om te gaan voor ruitenwissers waar antivries in zit. Daarmee worden de wissers op de juiste manier beschermd in de winter. Let er op dat je wanneer het gevroren heeft nooit het ijs probeert te verwijderen met behulp van je ruitenwissers. Mocht het zo zijn dat de wissers vastgevroren zitten dan beschadig je ze door ze aan te zetten. 

5. Zakelijke auto beschermen met een laag wax

Tot slot nog een tip waarmee je je zakelijke auto kunt beschermen tegen winterse kou: breng een laag wax aan wanneer er sneeuw is voorspeld. Daarmee bescherm je je auto tegen viezigheid en zout van de straat. Hoe goed zout ook is om sneeuw tegen te gaan op de weg; het is niet heel goed voor (de laklaag van) je auto. Nu je toch goed bezig bent, kun je meteen even kijken naar de rubbers op je auto. Door deze in te vetten, voorkom je dat ze bevroren raken op een koude winterdag. Daardoor kun je de deuren van je auto gewoon openen na een echt koude vriesnacht.Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
De kosten stijgen overal. In de supermarkt, bij de benzinepomp en hebben we het nog niet over de nieuwe energietarieven gehad. En de torenhoge inflatie…
Wil jij jouw bedrijf eens goed onder de aandacht brengen? Online marketing is hier dan een goede tool voor. Het is bij online marketing wel belangrijk…
Bovenin de zoekresultaten staan is iets wat elke ondernemer wilt. Makkelijk en snel gevonden worden door je doelgroep. Maar hoe doe je dit eigenlijk?…