Categorieën

Verlichting is een essentieel aspect van elk bedrijf, en het kiezen van de juiste verlichtingsoplossing is cruciaal voor het creëren van een productieve en efficiënte werkomgeving. In de afgelopen jaren is LED verlichting een populaire keuze geworden voor bedrijven vanwege de vele voordelen.

Inhoudsopgave

Heeft u een industrieel bedrijf? Dan kan industriële led verlichting een interessante optie zijn. In deze blog bespreken we enkele voordelen van LED verlichting voor bedrijven.

Energie zuinige LED verlichting

Een van de belangrijkste voordelen van LED verlichting is haar energie zuinigheid. In vergelijking met traditionele verlichtingsoplossingen, zoals gloeilampen of TL lampen, verbruiken LED verlichting aanzienlijk minder energie om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Dit betekent dat bedrijven hun energierekening aanzienlijk kunnen verlagen door LED verlichting te gebruiken. Bovendien gaan LED verlichting veel langer mee dan traditionele lampen, wat betekent dat bedrijven geld kunnen besparen op onderhouds- en vervangingskosten.

Verbeterde verlichtingskwaliteit

LED verlichting staat bekend om haar superieure lichtkwaliteit. In tegenstelling tot traditionele verlichtingsoplossingen geeft LED verlichting een helderder, duidelijker licht dat natuurlijker is en dichter bij natuurlijk daglicht staat. Dit kan bijdragen tot een productievere en comfortabelere werkomgeving, minder vermoeide ogen en vermoeidheid, en een betere algemene stemming en welzijn.

Milieuvriendelijk

LED verlichting is een milieuvriendelijke keuze voor bedrijven. LED verlichting is gemaakt van niet-giftige materialen en bevatten geen gevaarlijke stoffen zoals kwik, maar bestaan voornamelijk uit elektronische componenten zoals printplaten, diodes en halfgeleiders. Bovendien is LED verlichting volledig recyclebaar. LED verlichting kan net als traditionele elektrische apparaten ingeleverd worden bij de milieustraat.

Aanpasbaar

LED verlichting is in hoge mate aanpasbaar, wat betekent dat bedrijven verlichtingsoplossingen kunnen kiezen die aan hun specifieke behoeften voldoen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld LED lampen met verschillende kleurtemperaturen kiezen om verschillende stemmingen en sferen te creëren. Ze kunnen ook lampen kiezen met verschillende stralingshoeken, die kunnen worden gebruikt om specifieke gebieden of objecten in een ruimte te benadrukken. Voor hoge bedrijfshallen is het belangrijk dat het licht gelijkmatig over de werkvloer wordt verdeeld. Hierbij is schaduwwerking een valkuil. Hiervoor zijn speciale LED armaturen ontwikkeld.

Minder warmte-uitstoot

Een ander voordeel van LED verlichting is de lage warmte-uitstoot. Traditionele verlichtingsoplossingen kunnen een aanzienlijke hoeveelheid warmte afgeven, waardoor er meer kans is op brandgevaar. LED verlichting, die minder warmte afgeeft, is hierdoor een veiligere oplossing dan traditionele verlichting. Als er binnen je bedrijf gewerkt wordt met explosiegevaarlijke producten of gassen,  dan zijn speciale ATEX-armaturen zeer geschikt. De afkorting ATEX staat voor Atmosphères Explosibles. Deze ATEX LED verlichting is zo gemaakt dat bij kortsluiting geen contact wordt gemaakt met de omgeving. 

Verhoogde veiligheid

LED verlichting kan ook de veiligheid in een bedrijf verbeteren. LED verlichting kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een goed verlichte en veilige parkeerplaats te creëren of om buitenpaden en ingangen te verlichten. Bovendien kunnen LED lampen worden gebruikt om een goede werkplaatsverlichting te creëren, wat kan helpen om ongelukken en verwondingen op de werkplek te verminderen.

Kosteneffectief

Hoewel de aanschafkosten voor LED verlichting hoger zijn dan traditionele verlichting, is het op de lange termijn een kosteneffectieve keuze. LED lampen gaan veel langer mee dan traditionele lampen, wat betekent dat bedrijven geld kunnen besparen op onderhouds- en vervangingskosten. Bovendien kan LED verlichting helpen de energierekening te verlagen, wat na verloop van tijd tot aanzienlijke besparingen kan leiden.

Kortom, LED verlichting is een slimme keuze voor bedrijven die hun verlichtingsoplossingen willen verbeteren. LED verlichting biedt tal van voordelen, waaronder energie-efficiëntie, verbeterde verlichtingskwaliteit, milieuvriendelijkheid, aanpasbaarheid, verminderde warmte-uitstoot, verhoogde veiligheid en kosteneffectiviteit. Door te kiezen voor LED verlichting kunnen bedrijven een productievere en efficiëntere werkomgeving creëren en tegelijkertijd geld besparen en hun impact op het milieu verminderen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
In het strafrecht beoordeelt de strafrechter of iemand een strafbaar feit heeft gepleegd en of hij /zij daarvoor gestraft moet worden. Hierbij geldt…
Het ondernemen is een uitdaging, maar door gebruik te maken van de juiste technologie kun je verschillende processen binnen je bedrijf vereenvoudigen…
Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Daarom is het zo belangrijk dat uw social media-profielen, blogberichten en andere online…