Ethanol is een veelgebruikt chemisch product dat wordt gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals als oplosmiddel of in alcoholische dranken. Als je van plan bent ethanol te kopen voor je bedrijf, dan moet je goed weten wat er allemaal bij komt kijken. In dit artikel lees je alles over het aanschaffen van ethanol: waarop je moet letten bij de aankoop, de verschillende leveranciers en hun productkwaliteit, de levertijden en natuurlijk welke toepassingen er mogelijk zijn met ethanol.

Inhoudsopgave

Wat ethanol is

In de eerste plaats is het wel handig om te weten wat ethanol precies is. Ethanol is een algemeen gebruikt type alcohol dat vaak aangeduid wordt als ethylalcohol of bruine brandstof. Het komt voor in bepaalde consumptie- en verdovingsmiddelen, maar wordt ook gebruikt als grondstof in veel verschillende industriële toepassingen, waaronder cosmetica, farmaceutische producten, reinigingsmiddelen, brandstofadditieven en biobrandstoffen. Doordat er zoveel toepassingen voor deze stof zijn, is er veel vraag naar ethanol ontstaan.

Waar je op moet letten met het kopen van ethanol

Ook is het goed om te weten waar je op moet letten met het kopen van ethanol. Je wil immers het beste ethanol kopen voor je bedrijf. Daarom hebben we in het stuk hieronder enkele belangrijke criteria voor je uitgelicht waar je op moet letten.

De aanbieder

In de eerste plaats is het van groot belang om op de aanbieder van de ethanol te letten. Je wil immers wel zeker weten dat je een product krijgt dat voldoet aan de gestelde normen en eisen. Kijk daarom goed naar de ervaring en reputatie van de leverancier, of bekijk of hij een erkenning of certificering heeft. Tevens kunnen online reviews een verschil maken en je keuze makkelijker maken.

Hoe puur het is

Verder moet je ook goed de kwaliteit van de ethanol controleren. In dit geval gaat het met name om de zuiverheid van het product. Kijk daarom naar de gradatie van het product, of wat de exacte samenstelling is. Deze informatie kan je normaliter op het etiket terugvinden. Ook kun je aan een onafhankelijke partij vragen de zuiverheid van het product te controleren. Daardoor weet je zeker dat je de beste kwaliteit ethanol koopt.

De levertijd

Tevens is het goed om rekening te houden met de levertijd van de ethanol. Afhankelijk van jouw bedrijf is het van groot belang dat je precies weet op welk moment de ethanol geleverd gaat worden. Om teleurstellingen te voorkomen, is het aan te raden om dit van tevoren met de dropshipper af te stemmen. Hierdoor weet je zeker dat de levertijd van ethanol niet de bottleneck zal zijn van je bedrijfsprocessen.

De toepassingen van ethanol

Nu je weet wat je moet weten als je ethanol aanschaft voor je bedrijf, is het interessant om te weten wat je met ethanol kunt doen. Ethanol wordt namelijk gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Hieronder leer je wat de meest gebruikte doeleinden zijn.

Als oplosmiddel

Allereerst is ethanol een hele goede optie als je op zoek bent naar een degelijk oplosmiddel. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in medische producten, maar ook als basis voor verf en lakken. Daarnaast kun je ethanol ook gebruiken als oplosmiddel voor andere stoffen, zoals vetten en oliën.

Voor in alcoholische dranken

Ethanol wordt ook vaak gebruikt als grondstof voor alcoholische dranken. Denk bijvoorbeeld aan bier, wijn en de meeste bekende sterke dranken. Ethanol is hierbij van essentieel belang omdat het ervoor zorgt dat deze dranken hun specifieke smaak krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk voor het rijpen van de drank, waardoor het na verloop van tijd zijn volle smaak krijgt.

Farmaceutische producten

Tevens wordt ethanol gebruikt voor het produceren van bepaalde farmaceutische producten. Denk bijvoorbeeld aan verdovingsmiddelen, maar ook aan bepaalde medicijnen. Ethanol is hierbij van groot belang omdat het veel producten een langere houdbaarheid geeft. Daarnaast is het ook een uitstekende oplossing voor het conserveren van producten.

Cosmetica

Ethanol wordt ook gebruikt in veel verschillende cosmetica producten. Denk bijvoorbeeld aan make-up, gezichtsreinigers of desinfecterende handgel. Ethanol is hierbij een goede oplossing vanwege de reinigende en desinfecterende werking. Ook is het een goede optie als je op zoek bent naar een licht geurende grondstof.

Al met al heb je in deze blog alles geleerd over ethanol aanschaffen. Je weet nu waarom ethanol handig kan zijn om te kopen en wat de vele toepassingen hiervan zijn. Tevens beschik je nu over de kennis om altijd de juiste ethanol voor je eigen bedrijf aan te schaffen. Pas deze tips dus nu toe om je aankoopproces eenvoudig te maken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Dat zonnepanelen bijdragen aan een beter milieu en er ook voor zorgen dat je maandelijks een flinke som geld kunt besparen op je energierekening, dat…
Een bedrijf aan huis is geschikt voor iedereen. Het eerste voordeel is dat je niets uitgeeft om een ​​kantoorruimte te huren of te kopen. Het…
Dagelijks wordt er ontzettend veel afval…
Bij een rebranding pas je de identiteit van een merk aan. Dit kan heel eenvoudig zijn, zoals het vervangen van een logo of een lettertype, maar soms…
De meeste ondernemers willen zich altijd representatief naar de buitenwereld opstellen. Maar hoe doe je dat en waar moet je als ondernemer beginnen met…
Wil jij jouw bedrijf eens goed onder de aandacht brengen? Online marketing is hier dan een goede tool voor. Het is bij online marketing wel belangrijk…