Ongeacht of je net begonnen bent als zzp’er of dat je al jarenlang bezig bent, loop je als zzp’er tegen uitdagingen aan. Eén van deze uitdagingen is het op orde krijgen én houden van je administratie.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Kun je op dit gebied enige hulp gebruiken? Dan is het aan te raden om je boekhouding uit te besteden. Een specialist weet precies hoe jouw boekhouding bijgehouden moet worden en weet ook hoe je van belastingtechnische voordelen kunt profiteren.

Maar, wat nou als je alleen je facturatie uit wilt besteden? Welke mogelijkheden heb je daar dan voor? Als zzp’er heb je hier een geweldige optie voor: factoring voor zzp. Wat dit precies inhoudt, wordt hieronder in het kort besproken.

Wat is factoring precies?

Factoring is een unieke vorm van financieren. Het is geen vorm van een lening of krediet of iets dergelijks, maar werkt juist compleet anders. Om dit uit te kunnen leggen, is het goed om te weten dat er drie partijen een rol spelen:

  • Jouw bedrijf: jij bent degene die de facturen opstelt en deze vervolgens naar het factoringbedrijf stuurt.
  • Factoringbedrijf: het factoring bedrijf ontvangt jouw facturen en betaalt deze. Dit gebeurt meestal binnen een termijn van 24 tot 48 uur.
  • Jouw klant: normaal gesproken verstuur jij de factuur naar je klant. Dit doet het factoringbedrijf nu. Nadat zij het bedrag aan jou uitbetaald hebben, dienen zij de factuur bij jouw klant in. Op die manier krijgen zij hun geld terug.

 

Wat zijn de voordelen van factoring voor jou?

Met factoring geniet je als zzp’er van vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is de financiële zekerheid die je ervaart. Als jouw klanten heel traag betalen, kun je mogelijk op termijn niet meer aan je eigen financiële verplichtingen voldoen. Het gevolg hiervan is dat je rekeningen zich opstapelen.

Door voor factoring te kiezen, voorkom je dit. Het geld waar je recht op hebt, staat immers al binnen 48 uur op je rekening. Je kunt hierdoor de rekeningen betalen en mogelijk ook nog investeringen doen.

Een ander voordeel is het tijdsbesparing. Je hoeft geen herinneringen meer te versturen, je hoeft geen aanmaningen meer te versturen en je hoeft niet eindeloos contact met je klanten op te nemen. Met factoring ben je immers van een snelle uitbetaling van je factuur verzekerd.

Tevens is het erg prettig dat je geen risico meer loopt. Besluit één van je klanten om jouw factuur niet te voldoen? Dan ben niet jij hier de dupe van, maar het factoringbedrijf. Het is immers aan dat bedrijf om het geld bij jouw klant te innen. De risico’s die bij dit verdienmodel horen, komen dan ook op het bordje van het factoringbedrijf. Voor jou als zzp’er is dit uiteraard een groot voordeel.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Contact onderhouden met service- en deliverymanagers, schuiven met medewerkers, nieuwe rollen definiëren of vraag en aanbod op elkaar afstemmen….
AMSTERDAM, dinsdag 12 september 2023 – Bedrijven moeten steeds duurzamer zijn en transparanter rapporteren over hun CO2-uitstoot en de inspanningen die…
Bent u op zoek naar een goede accountant die de fijne kneepjes van de belastingwetgeving kent? Iemand die uw financiële gegevens grondig controleert…
Er zijn veel verschillende manieren om potentiële klanten te bereiken. Feit is in ieder geval dat je als ondernemer in Nederland een duidelijke…
Maatwerk softwareontwikkeling kan de ideale keuze zijn voor jouw bedrijf, omdat het diverse voordelen biedt, zoals betere schaalbaarheid en…
Hoewel de meeste ondernemers het wel gewend zijn om de nodige risico’s te nemen, is er toch een onderdeel van het ondernemen waarin je wat zekerheid…