Een goede sfeer begint bij jezelf natuurlijk. De omgeving speelt wel een rol, om een sfeervolle ruimte in te richten moeten alle elementen op elkaar zijn afgestemd. Denk aan een subtiele verlichting, decoratieve elementen, comfortabel meubilair en de perfecte raamdecoratie. Smaken verschillen maar we zijn het toch allemaal eens dat een plissegordijn het meest sfeervolle type raamdecoratie is? Wat ze zo bijzonder maakt lees je op deze pagina.

Inhoudsopgave

Wat maakt plissegordijnen sfeervol?

Je creëert een sfeervolle ruimte door de zintuigen op precies de juiste wijze te prikkelen. Subtiel is hierbij het toverwoord want geen enkel element mag overheersend zijn. Denk aan een subtiel aroma van een diffuser die niet ruikt alsof het toilet zojuist een schoonmaakbeurt heeft gehad. Of verlichting met een dimmer en instelling voor een warm-wit tint. Die dim je zodat sfeerlichtjes perfect uitkomen. Hoeveel satijn je ook gebruikt voor de kussens en hoe mooi het bankstel ook mag zijn, je komt er snel achter dat licht voor een groot deel de sfeer bepaalt. Of misschien is het beter om te stellen het gebrek aan licht, want met een felle bouwlamp in de huiskamer wordt intens genieten toch een beetje lastig.

Plissegordijnen zijn in de eerste plaats goede sfeermakers omdat je veel controle hebt over het invallend licht. Als je op een zomerse dag om tien uur in de avond nog steeds een boek met kleine letters kunt lezen op de bank dan wordt het lastig om een intiem sfeertje neer te zetten. Met raamdecoratie creëer je een intieme ruimte waar het prettig en ook een beetje spannend is. De verduisterende plissegordijnen van Poweredblinds zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook nog eens heel slim. Ze worden namelijk geleverd met een elektrische aandrijving die de gordijnen op elegante wijze laat stijgen of dalen.

Slimme raamdecoratie

Je zit op de sofa met een goed glas wijn of andere versnapering en je hebt behoefte aan wat meer privacy in huis. Sta je A: op en sluit je de gordijnen of B: je commandeert de butler om dit voor je te doen. De kans is groot dat je geen butler aan je zijde hebt. Een spraakassistent zoals Siri, Alexa of Google Home heb je wellicht wel binnen handbereik. Via de smartphone of met een smart speaker. Vraag dan even om de gordijnen te sluiten en je bent klaar. We kunnen wel blijven opsommen wat er mogelijk is met huisautomatisering maar daar is hier geen ruimte voor. Lees alles over Somfy via de officiële website, je zult koppelingen met andere smart home apparatuur ontdekken waar je absoluut geen weet van had. Maar waar je nu plotseling niet meer zonder kunt leven!

Plissegordijnen spelen met het licht

We hebben zojuist al aangegeven hoe belangrijk licht is voor de sfeer in huis. Plissegordijnen zijn gevormd als een soort harmonica met dunne stroken die haaks op elkaar staan. Het licht weerkaatst tegen deze stroken wat een bijzondere dieptewerking geeft. Als je kiest voor half transparent dan kun je combinaties maken van natuurlijk licht en kunstlicht, een verduisterend materiaal weerkaatst alleen het licht van binnen. Je kunt wel het gordijn onder én boven een stukje openen zodat binnen en buiten een eenheid vormen met behoud van privacy in huis. Experimenteer en ontdek alle mogelijkheden van sfeerverhogende raamdecoratie.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Tip: Werknemers door laten werken na hun pensioen
Met deze krappe arbeidsmarkt wil je jouw ervaren werknemer misschien door laten werken na zijn pensioen. Dan kan via de de populaire Doorwerkregeling. Dit en meer op Ideale later.
Indeed
Nieuw personeel werven?
Talent is schaarser dan ooit, het aanbod in vacatures verschuift en werving en selectie vindt steeds vaker op afstand plaats. Lees deze 5 redenen waarom werkgevers waardevolle kandidaten verliezen tijdens het recruitmentproces én tips hoe je dit kunt voorkomen.
Lees ook…
Meer en meer bedrijven maken de stap naar zakelijke VoIP oplossingen, zodat de traditionele telefoonlijnen steeds meer tot de geschiedenis behoren….
In dit artikel leggen we je graag uit waarom WordPress de beste keuze is op het moment dat jij als ondernemer een nieuwe website wil of gaat starten…
Dit artikel is gebaseerd op een interview dat wij hielden met Peter Tieleman, oprichter van adviesbureau Data Science Partners. We spraken over de…