Als starter of zzp’er een zakelijke lening afsluiten. Dat blijkt in de praktijk vaak lastiger dan gedacht. De Zweedse fintech Creddo heeft een nieuwe vergelijkingstool geïntroduceerd in Nederland om dat probleem op te lossen. Ook ondernemers die als start-up beginnen en nog niet veel hebben omgezet, kunnen toch in aanmerking komen voor een zakelijke lening. De nieuwe vergelijkingstool wordt gezien als een volledig nieuwe manier om ondernemers en verstrekkers van zakelijke leningen sneller met elkaar in contact te brengen.

Inhoudsopgave

‘Zakelijke lening voor zzp’er vaak lastig’

Met name zzp’ers zijn veel tijd kwijt aan het vergelijken van zakelijke leningen. “Dat terwijl particulieren al jarenlang allerlei vergelijkingssites tot hun beschikking hebben. Maar als zzp’er is het maar lastig om aan de juiste informatie te komen of überhaupt een zakelijke lening aan te vragen”, constateert aandeelhouder Floris van Vredendaal.

Toch is het mogelijk om in aanmerking komen voor een zakelijke lening als zzp’er. Ook als de ondernemer pas net begonnen is. Als er plannen zijn om meteen door te groeien of de onderneming op een professionele manier te laten starten, is het mogelijk om een dergelijke lening aan te vragen. Dat geldt ook voor starters, want sommige partners van het Zweedse fintechbedrijf hoeven geen jaarcijfers te zien om een zakelijke lening te kunnen verstrekken.

“Een andere goede manier om te bepalen of een zakelijke lening kan worden toegekend, is door te kijken naar de cashflow van een onderneming. Dat kan door recente transacties op de zakelijke rekening te bekijken. Zo kan een onderneming geld lenen dat het nodig heeft, ook als de ondernemer pas net begonnen is”, zegt Van Vredendaal.

Creddo geeft ondernemer een duwtje in de rug

Bij Creddo is het voor iedere ondernemer mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen. Dat geldt ook voor starters en zzp’ers. De Zweedse fintech helpt ondernemers met hoe zijn de kans op een goedgekeurde aanvraag kunnen vergroten. Voor startende ondernemers raadt het vergelijkingsplatform aan om een ondernemingsplan te schrijven en mee te sturen met de aanvraag. Daarnaast is een prognose van de jaarcijfers belangrijk om de kans op een zakelijke lening te vergroten.

“Creddo raadt vaak ook aan om een aflossingsplan te schrijven. Op die manier laat je als ondernemer zien dat je je bewust bent van je lening en dat de kredietverstrekker zijn geld snel weer terug zal krijgen. Zo maak je meer kans op succes”, bevestigt Van Vredendaal.

Zakelijke lening in vier stappen

Het kan voor zzp’ers, MKB’ers en andere ondernemingen lastig zijn om een zakelijke lening aan te vragen. Bijvoorbeeld doordat de aanvraagprocedure bij iedere verstrekker weer anders is. Met Creddo is het gemakkelijk om snel een overzicht te krijgen van alle geïnteresseerde verstrekkers. Of het nu gaat om de aanschaf van nieuwe apparatuur, een auto van de zaak of investering in nieuw personeel, vrijwel iedere ondernemer komt in aanmerking voor een zakelijke lening. Dat kan in vier eenvoudige stappen.

Op de website geeft de ondernemer het doel van de zakelijke lening, de looptijd en het soort lening aan. Daarna worden er wat basisgegevens gevraagd, zoals bijvoorbeeld het e-mailadres, KvK-nummer en telefoonnummer. Ook is het mogelijk hier het leendoel in te vullen.

“Wat er daarna gebeurt is waar Creddo zich onderscheidt van de andere spelers op de markt. Het bedrijf handelt zelf de aanvraag af en stuurt deze door naar haar partners. Binnen 24 uur worden er dan gratis en niet-bindende offertes toegestuurd. De ondernemer vergelijkt deze offertes en maakt dan zijn keuze. Op die manier worden ondernemers en kredietverstrekkers bij elkaar gebracht”, legt de aandeelhouder uit.

Na het kiezen van de zakelijke lening worden er een aantal aanvullende documenten en gegevens gevraagd. Als die zijn aangeleverd en de verstrekker akkoord is, ontvangt de ondernemer het geld al snel op zijn zakelijke rekening. “Creddo heeft verschillende aangesloten geldverstrekkers. Daardoor is het mogelijk met gemak de leningen met elkaar te vergelijken. Op die manieren vinden ondernemers een lening die bij hen past.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het proces van het verhogen van de zichtbaarheid van een website op zoekmachines. Een SEO-specialist moet goed op…
We kennen allemaal James Bond wel, de ultieme spion en meester in het onopgemerkt observeren van zijn doelen. Hij zou waarschijnlijk een flink stuk…
Payhawk introduceert vandaag het nieuwe ‘Enterprise Plan’, dat inspeelt op nieuwe productfuncties en een partnerschap met Microsoft. Het bedrijf is…
Wil jij jouw bedrijf eens goed onder de aandacht brengen? Online marketing is hier dan een goede tool voor. Het is bij online marketing wel belangrijk…
Het zal geen enkele ondernemer zijn ontgaan dat de zakenauto een transitie doormaakt. De komende jaren wordt elektrisch rijden de norm. Sterker nog:…
De afgelopen decennia heeft executive search een vaste voet aan de grond gekregen in corporate Nederland. Wat uitzendbureaus voor de arbeidsvloer is,…