Glasvezel is zowel voor particulieren als ondernemers mogelijk. Maar wat is het verschil tussen zakelijk- en particulier glasvezel? Het grootste verschil zit hem vooral in de up- en downloadsnelheid. Bij Zakelijk glasvezel is een veel hogere snelheid mogelijk dan bij particulieren. Zo is het zakelijke netwerk veel beter toegespitst op de eisen die bedrijven stellen aan een betrouwbare verbinding.
Maar wat zijn precies de voordelen van glasvezel internet? Hieronder bespreken we de drie grootste voordelen.
1. Hoge betrouwbaarheid
Zeker voor een zakelijke verbinding is het belangrijk dat deze betrouwbaar is. Downtime als ondernemer kan enorm veel geld kosten. Stel je eens voor dat een webshop uren of misschien zelfs wel een hele dag offline is? Dat je hier niet meer op kunt komen? Dat betekent dat je veel potentiële klanten misloopt en die dag dus nauwelijks tot geen inkomsten hebt. Dit kan enorme gevolgen hebben voor de financiële situatie van je bedrijf die maand. Het is voor alle bedrijven belangrijk dat ze constant digitaal bereikbaar zijn. Ook omdat veel bedrijfsprocessen tegenwoordig volledig digitaal gebeuren. Een stabiele internetverbinding is dan ook een absolute lifesafer.
Dit resulteert in een verbinding die voor meer dan 99 procent betrouwbaar is. Is er onverhoopt toch een keer een storing opgetreden? Dan zal dit altijd binnen enkele uren worden opgelost. Zelfs als dit midden in de nacht gebeurt. Is de maximaal toegestane hoeveelheid downtime verstreken? Dan staat er in de meeste contracten beschreven dat je in aanmerking kan komen voor een financiële vergoeding om de mogelijke opgelopen financiële schade tegemoet te komen.
2. Duurzame keuze
Door de jaren heen zijn we steeds sterker gaan verduurzamen. Van bedrijven wordt verlangd dat ze de juiste keuzes maken en hun duurzame imago tonen. Zakelijk glasvezel past precies binnen dit imago. Ze gaan immers heel lang mee en hebben nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Bovendien vormen ze ook geen risico voor de grond. Dit in tegenstelling tot koperen kabels die in het ergste geval kunnen oxideren en lekken, waardoor er uiteindelijk schadelijke stoffen in de grond terecht zullen komen.
Wist je dat glasvezelkabels na het verstrijken van de levensduur zelfs nog gerecycled kunnen worden? Dat maakt het gebruik van glasvezelinternet uitermate duurzaam.
3. Grote bandbreedte
In een bedrijf maken er toch meestal veel mensen tegelijkertijd gebruik van dezelfde verbinding. Dat betekent bij gewoon internet al snel dat iets wat op papier een snelle verbinding moet zijn, uiteindelijk toch veel trager wordt. Zonde! Bij glasvezel is dit niet het geval. De snelheid blijft hetzelfde – ongeacht het aantal gebruikers.