Je zal de eerste niet zijn die uitspreekt dat het lijkt alsof de tijd vliegt. En dat klopt, aangezien de kerst simpelweg alweer om de hoek staat. De gezelligste tijd van het jaar komt eraan en dat betekent dat we ons gaan opmaken voor een berg gezelligheid, lekker eten en natuurlijk de lekkerste maaltijden die onder jouw neus verschijnen. De kerst is echter ook de tijd dat bedrijven hun personeel eens even flink in het zonnetje zetten door middel van een kerstpakket. Om jou met dit laatste te helpen, vertellen we je in dit artikel over 5 leuke ideeën voor een kerstpakket. Zo kun jij alvast een kerstpakket bestellen

Inhoudsopgave

Het samengestelde drankpakket

Je kunt er de klok op gelijk zetten dat mensen een lekker drankpakket zullen waarderen. Dit kan een leuke kist zijn met speciale wijnen uit Frankrijk, waarvan iedereen wel smult. Daarnaast zijn het vooral de bierpakketten die als warme broodjes over de toonbank gaan. Met name de speciaal biertjes worden alsmaar populairder. Zeker omdat deze biertjes tegenwoordig ook lokaal worden gebrouwen. Het is daarom maar wat leuk een pakket samen te stellen met biertjes uit de buurt. Dit smaakt niet alleen lekker, maar is ook erg herkenbaar voor al het personeel. 

Streekproducten

Mensen zijn tegenwoordig meer en meer verzot op lokale en het liefst duurzame streekproducten. Ga op zoek naar bijvoorbeeld een leuke boerderij in de buurt en zorg dat jullie samen een geweldig op maat gemaakt pakket samenstellen. Verse melk, chocolade, overheerlijke kaas zijn zomaar wat voorbeelden van producten die mensen op prijs stellen.  Zeker omdat het net even anders is dan de boodschappen die op vrijdagmiddag in de supermarkt worden gehaald. 

Beauty producten

We zien vaak dat mensen tijdens kerst en sinterklaas vaak cadeaus krijgen die nuttig zijn. Het zijn vaak van die presentjes die mensen zelf niet al te vaak kopen, maar toch echt nodig zijn. Denk hierbij aan de nieuwe sokken en onderbroeken die onder de kerstboom liggen te wachten om te worden geopend. Een ander voorbeeld van zo’n cadeau zijn de beauty producten. Eens in de tijd hebben we allemaal behoefte aan een nieuwe dagcrème of eens een keer een andere soort deodorant. Deze beautyproducten kun je samenstellen in een leuk pakketje, waarbij je heel makkelijk keuzes kunt maken in mannelijke en vrouwelijke producten. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel iedereen tevreden houden. 

De kerstmarkt

Wie is er niet gek op een uiterst gezellige kerstmarkt? Het is een geweldig idee om op de binnenplaats van jouw bedrijf een heuse kerstmarkt te organiseren, waarbij het personeel een waardebon krijgt die zij kunnen besteden bij een van de vele stalletjes. Hierdoor heeft iedereen zelf in handen wat het kerstpakket wordt. Dit betekent hoe dan ook geen scheve gezichten en alleen maar glimlachende mensen. Daarbij is het hele idee van een markt al gezellig, waarbij er natuurlijk wordt gezorgd voor een lekker hapje, drankje en wat vrolijke klanken. Op deze manier scoor je 100% zeker punten bij het personeel. 

Een dagje uit

Uiteraard heeft de invulling van het kerstpakket ook te maken met de omvang van een bedrijf. Als een bedrijf enigszins klein is, dan is het ook leuk om in plaats van een kerstpakket samen te stellen een dag of weekendje weg te gaan. Dit kan geheel kleinschalig gebeuren, waarbij het voordeel is dat je als bedrijf dichter naar elkaar kunt groeien en herinneringen voor het leven maakt. Waar je uiteindelijk voor kiest is natuurlijk volledig afhankelijk van de wensen en behoeften van het personeel en jezelf. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Harvard Business Review Analytic Services publiceerde samen met Payhawk een rapport dat stelt dat finance teams die IT maximaal inzetten van…
Als jij je al eens hebt verdiept in jouw online marketingopties, zal je ongetwijfeld de termen SEO en SEA zijn tegengekomen. Beide strategieën hebben…
Een kantoor huren is één ding, een kantoor leuk inrichten is weer iets heel anders. Als het aankomt op het realiseren van een gezellig kantoor is het…