Categorieën

De 7 wereldwonderen zijn plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Het zijn namelijk unieke plekken, waar je prachtige herinneringen kunt maken. Alle 7 wereldwonderen liggen verspreid over de hele wereld, daarom maken de meeste mensen verschillende reizen om ze te bezoeken. We zetten de 7 wereldwonderen op een rijtje, welke wil je als eerste bezoeken?

Het Colosseum in Italië

Het Colosseum is het de enige Europese bestemming die verkozen is als wereldwonder. Het is niet zo gek dat dit gebouw op de lijst staat, het draagt namelijk een behoorlijke geschiedenis met zich mee. Er werden vroeger namelijk gevechten gehouden en er werden voorstellingen gegeven. Het diende als entertainment voor het Romeinse volk. Tijdens het renoveren is altijd dezelfde stijl aangehouden, hierdoor staan er nog steeds bouwstukken van tweeduizend jaar oud. 

De Taj Mahal in India

Als je aan India denkt, denk je aan de Taj Mahal. Het is namelijk een ontzettend indrukwekkend gebouw. De Taj Mahal is gebouwd in de 17e eeuw als liefdesgebaar voor de vrouw van Sjah Jahan. Het gebouw is 58 meter hoog en 45 meter breed. Er bestaat een kans dat het gebouw niet lang meer op de lijst mag blijven staan. Dit komt omdat de grond onder het bouwwerk aan het verzakken is, daardoor is de Taj Mahal niet meer helemaal veilig.

De Machu Piccu in Peru

De Machu Piccu is de best bewaarde Incastad van onze tijd. Het is een stad dat hoog in de bergen ligt, met een prachtig verhaal. De stenen van de stad zijn met de hand door mensen omhoog getild. De stad is gebouwd in de 15e eeuw, hoog in het Andesgebergte in Peru. 

Christ de Redeemer in Brazilië

Jezus de Verlosser is het 38 meter hoge beeld dat over de stad Rio de Janeiro uitkijkt. Het beeld weegt meer dan duizend ton en is ontzettend groot. Vanuit verschillende plekken in de stad is het beeld goed zichtbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om naar het beeld te hiken. De bouw van het beeld is officieel pas afgerond in 1931. Toch waren de plannen al in 1850 gemaakt om met de bouw van het beeld te beginnen.

Chichén Itzá in Mexico

Mexico biedt je veel meer dan alleen mooie stranden en lekker eten. De Chichén Itzá is een goed bewaarde, oude tempel. Je vindt er verschillende mooie piramides en monumenten. Het is gebouwd door de Maya’s in de zesde eeuw. Als je Mexico bezoekt, is het zeker de moeite waard om dit wereldwonder te bezoeken. 

De Chinese Muur in China

De Chinese Muur is het grootste gebouw er wereld, de muur loopt dwars door duizenden kilometers aan bergen. De meer dan 6000 kilometer lange muur diende vroeger om het Chinese rijk te beschermen. Het oudste deel is gebouwd in de zevende eeuw. Je kunt de Muur nog steeds bezoeken én bewandelen. Wist je dat de Chinese Muur is gemaakt zonder machines.

Petra in Jordanië

In Jordanië besloten ze geen huizen te bouwen, maar uit te hakken uit rotsen. Vroeger was Petra een welvarende stad. Tegenwoordig is alleen de indrukwekkende schatkamer nog over, gehouwen uit een grote rotswand. Het ziet er erg indrukwekkend uit. Alles in Petra heeft dezelfde kleur en het stikt van de prachtige kleine details. Zo vindt je bij de ingangen van de grote gebouwen prachtige pilaren, richeltjes en figuurtjes.

Goed verzekerd op reis

Ben je van plan om een van de zeven wereldwonderen te gaan bezoeken? Zorg er dan voor dat je goed verzekerd op reis gaat. Een reisverzekering afsluiten is niet onverstandig. Welk wereldwonder ga jij bezoeken?

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Heb je een goedlopende webshop en wil je een nieuwe markt betreden in het buitenland? Dan is het vertalen van je webshop een essentieel onderdeel. Het…
Een goede sfeer begint bij jezelf natuurlijk. De omgeving speelt wel een rol, om een sfeervolle ruimte in te richten moeten alle elementen op elkaar…
Moeilijke dingen makkelijk maken. Daar staat SnelStart voor. Het eigenwijze familiebedrijf ontwikkelt administratieve software om complexe…