Door de jaren heen is er veel veranderd. Een heleboel processen die voorheen met de hand uitgevoerd werden, worden nu steeds meer geautomatiseerd. Dit komt doordat de maatschappij zich constant ontwikkeld en daardoor aan veranderingen onderhevig is. De technische branche is hier natuurlijk geen uitzondering op, omdat de techniek en de maatschappij zich samenhangend ontwikkelen. Elke vorm van techniek zorgt voor een verbetering van het leven. Dit artikel zal echter focussen op innovatie in elektrotechniek. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Elektrische installatie

Elektrische installaties zijn een essentieel onderdeel van bedrijven. Hieronder vallen bij elkaar horende apparaten, maar ook verbindingen en aansluitingen in bedrijfsgebouwen. Hierbij is het belangrijk dat de elektrische bedradingen beschermd worden, omdat het zomaar kan voorkomen dat er te hoge elektrische stromingen worden gemeten. Dit kan leiden tot schade aan mensen en bedrijfsvoering. Het is dan belangrijk dat het elektrische circuit onderbroken wordt. Een installatieautomaat speelt hier een grote rol in, omdat het een beveiligingssysteem is dat elektrische schade tegengaat. Dit maakt een installatieautomaat een essentieel onderdeel van de groepenkast op een innoverende manier. In de groepenkast zijn installatieautomaten en andere componenten gemonteerd die de ervoor zorgen dat de elektrische spanning op een veilig niveau blijft. Een installatieautomaat kan het elektrische circuit op verschillende manieren doorbreken. Bij een hoge stroomstoot gebeurd dit via de elektromagneet en als er sprake van overbelasting is, vindt het middels een bimetaal plaats. Ten opzichte van klassieke porseleinen smeltpatronen, heet een installatieautomaat het voordeel dat de schakelaar na het probleem, weer omgezet kan worden.

De schakelkast

Een ander innoverend onderdeel van de elektrotechniek, is de schakelkast. Dit wordt gebruikt om elektrotechnische- en automatiseringscomponenten onder te brengen. Is het voor jou nog een beetje onduidelijk wat een schakelkast is en wat het precies doet? Maak je dan geen zorgen! Wij zullen het je kort uitleggen. In de kast zijn er verschillende elektrische delen, die voor verschillende vormen van verlichting in gebouwen en op straat zorgen. Een schakelkast wordt van verschillende materialen gemaakt, zoals: metaal, kunststof, staal of aluminium. Op deze manier kunnen schakelkasten situatiegebonden gemaakt worden. Zo bestaan ongeveer 7.000 verschillende kasten, van verschillende merken. Voordat een keuze gemaakt wordt, is het raadzaam om hierover met een specialist in gesprek te gaan. Kortom, technische- en maatschappelijke ontwikkelingen gaan hand in hand, omdat de maatschappij en bedrijfsvoering hier onderhevig aan is. Op het gebied van elektrotechniek zijn installatieautomaten en schakelkasten innoverende onderdelen geweest, vanwege de veiligheid die ze bieden.  Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
Help de slachtoffers en doneer
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.
15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Lees ook…
In deze tijd is het lastig om effectief te werken. Het punt is namelijk dat je elektronische apparaten je snel af kunnen leiden. Daarom is het vaak…
Werknemers brengen veel van hun tijd door op kantoor. Daarbij is het fijn als de werkomgeving een prettige sfeer heeft en fijn is om in te werken….
Waarschijnlijk heb je wel eens van payroll, payrollen of payrolling gehoord. Weet je niet goed wat payroll is en waarom je voor payrollen zou kiezen?…