De Slimme Jongens zijn een stel knappe koppen. Ze voorzien de woningen van hun klanten van de modernste technieken. Eigenaar Maickel Kinnaer vertelt: “Klanten komen bij ons omdat ze geen andere partij kunnen vinden die alle oplossingen kan integreren in één systeem.” Het werk zelf regelen de slimme jongens ook in een app: Teamleader. Dit is hoe de work management tool hen helpt om meer gedaan te krijgen, met minder gedoe.

Inhoudsopgave

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

“Wij maken woningen in het hogere segment slim door middel van alarmen, camera’s, domotica, elektra installatie en zonnepanelen.” Waar andere partijen werken met verschillende apps voor elke oplossing, integreren de Slimme Jongens alles in één app.

“Nieuwe contacten zetten wij direct in Teamleader”

De Slimme Jongens zitten niet om werk verlegen. Sterker nog, de klanten komen als vanzelf naar ze toe. “We doen niet aan koude acquisitie, meestal bellen klanten ons”, vertelt Maickel. Natuurlijk komen deze klanten niet uit de lucht vallen, er is wel degelijk aan gewerkt. “We hebben veel geïnvesteerd in onze vindbaarheid in Google. Daarnaast komen er wel eens klanten via via bij ons.”

Wanneer ze de klant eenmaal aan de telefoon hebben, wordt meteen actie ondernomen. Maickel vertelt: “Het contact wordt dan direct in Teamleader gezet.” Door gebruik te maken van deze work management tool staat straks alle informatie bij elkaar en kan iedereen binnen het bedrijf deze bekijken. “Vervolgens proberen we de klant bij ons in de showroom te krijgen. Daar kunnen ze de mogelijkheiden ervaren. Het is echt een belevingsruimte. Onze klanten gaan echt geen ton neerleggen over de telefoon, die willen eerst zien wat ze krijgen voor hun geld.”

“Offertes maken we waar de klant bij is”

De meeste bedrijven maken hun offertes als de klant al lang en breed naar huis is. Maickel en zijn collega’s pakken dat anders aan. “We maken de offerte op in Teamleader waar de klant bij is. Vervolgens gaan we samen plussen en minnen, totdat we op een bedrag uitkomen waar we allebei blij van worden.”

“Deze offerte wordt via de mail opgestuurd naar de klant en na ondertekening maakt een van de projectleiders een project aan in Teamleader. Hij plant vervolgens direct in het systeem de werkzaamheden in bij de monteurs. Zij voeren op hun beurt weer alle uren en werkzaamheden per dag en week in.”

Gaandeweg wordt er ook een Slimme Dame bij het proces betrokken. “Zij zet de facturen klaar in Teamleader en regelt aan het einde van het project een flesje wijn voor de klant.”

“De uren controleer ik in één overzicht”

Maickel regelt de financiële zaken bij de Slimme Jongens. “We werken al vanaf dag één met Teamleader, mijn compagnon Bram Aaldering en ik waren al bekend met het systeem vanuit onze oude werkgever. Je pakt gewoon de module die je nodig hebt. Het is geen oneindige put aan informatie waar we niks mee kunnen. In een te groot CRM-pakket verdwaal je.”

Om ervoor te zorgen dat de juiste zaken gefactureerd worden, voert Maickel regelmatig controles uit. “Ik controleer bijvoorbeeld of de juiste uren bij de juiste projecten zijn gezet en of de synchronisatie met ons boekhoudpakket Exact goed gaat. Soms sluit een projectleider een project te snel af en kunnen de monteurs hun uren niet meer invullen, dat kost soms wat extra tijd.” Gelukkig kan Maickel deze projecten binnen Teamleader gewoon weer openen.

In de user story lees je hoe de workflow van De Slimmer Jongens eruit ziet en welke rol Teamleader daarin speelt:

Een tweede vestiging

De Slimme Jongens zijn gevestigd in Zevenaar, maar willen in de toekomst graag uitbreiden. “We zijn behoorlijk gedreven. Ons doel is om een nieuwe vestiging te beginnen in het midden van het land.”

“Tot die tijd willen we de werkprocessen goed vastzetten. Deze zijn flink veranderd in de afgelopen jaren. We willen weer vooruit kijken en innovatief zijn.” Teamleader kan ze daarbij helpen. “Ik ben er erg gecharmeerd van”, vertelt Maickel. “Het is een steady platform, ik heb nog nooit meegemaakt dat er iets crashte.”

Wil jij, net als De Slimme Jongens, ook slimmer werken? Probeer Teamleader dan 14 dagen gratis uit.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Branding is vandaag de dag steeds belangrijker als het gaat om marketing. Mensen willen zich kunnen identificeren met een bedrijf en ook weten waar het…
Vandaag de dag is video een van de populairste advertentieformaten, waarmee niet alleen informatie over het product kan worden overgebracht, maar ook…
Beleggen in edelmetaal is al eeuwenlang een populaire manier om investeringen te beschermen tegen inflatie en politieke en economische onzekerheid….
De omgeving waarin je werkt, heeft een grote invloed op je werkprestaties. Als de inrichting van een kantoor niet goed is, kan dit van invloed zijn op…
Als ondernemer heb je de keuze uit tal van verschillende vormen van marketing om je bedrijf onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Populair…
Werken in de zorg kan veel stress opleveren. Je hebt te weinig tijd om te veel mensen te kunnen helpen, je moet rapporteren en noteren en je loopt van…