De Slimme Jongens zijn een stel knappe koppen. Ze voorzien de woningen van hun klanten van de modernste technieken. Eigenaar Maickel Kinnaer vertelt: “Klanten komen bij ons omdat ze geen andere partij kunnen vinden die alle oplossingen kan integreren in één systeem.” Het werk zelf regelen de slimme jongens ook in een app: Teamleader. Dit is hoe de work management tool hen helpt om meer gedaan te krijgen, met minder gedoe.

“Wij maken woningen in het hogere segment slim door middel van alarmen, camera’s, domotica, elektra installatie en zonnepanelen.” Waar andere partijen werken met verschillende apps voor elke oplossing, integreren de Slimme Jongens alles in één app.

“Nieuwe contacten zetten wij direct in Teamleader”

De Slimme Jongens zitten niet om werk verlegen. Sterker nog, de klanten komen als vanzelf naar ze toe. “We doen niet aan koude acquisitie, meestal bellen klanten ons”, vertelt Maickel. Natuurlijk komen deze klanten niet uit de lucht vallen, er is wel degelijk aan gewerkt. “We hebben veel geïnvesteerd in onze vindbaarheid in Google. Daarnaast komen er wel eens klanten via via bij ons.”

Wanneer ze de klant eenmaal aan de telefoon hebben, wordt meteen actie ondernomen. Maickel vertelt: “Het contact wordt dan direct in Teamleader gezet.” Door gebruik te maken van deze work management tool staat straks alle informatie bij elkaar en kan iedereen binnen het bedrijf deze bekijken. “Vervolgens proberen we de klant bij ons in de showroom te krijgen. Daar kunnen ze de mogelijkheiden ervaren. Het is echt een belevingsruimte. Onze klanten gaan echt geen ton neerleggen over de telefoon, die willen eerst zien wat ze krijgen voor hun geld.”

“Offertes maken we waar de klant bij is”

De meeste bedrijven maken hun offertes als de klant al lang en breed naar huis is. Maickel en zijn collega’s pakken dat anders aan. “We maken de offerte op in Teamleader waar de klant bij is. Vervolgens gaan we samen plussen en minnen, totdat we op een bedrag uitkomen waar we allebei blij van worden.”

“Deze offerte wordt via de mail opgestuurd naar de klant en na ondertekening maakt een van de projectleiders een project aan in Teamleader. Hij plant vervolgens direct in het systeem de werkzaamheden in bij de monteurs. Zij voeren op hun beurt weer alle uren en werkzaamheden per dag en week in.”

Gaandeweg wordt er ook een Slimme Dame bij het proces betrokken. “Zij zet de facturen klaar in Teamleader en regelt aan het einde van het project een flesje wijn voor de klant.”

“De uren controleer ik in één overzicht”

Maickel regelt de financiële zaken bij de Slimme Jongens. “We werken al vanaf dag één met Teamleader, mijn compagnon Bram Aaldering en ik waren al bekend met het systeem vanuit onze oude werkgever. Je pakt gewoon de module die je nodig hebt. Het is geen oneindige put aan informatie waar we niks mee kunnen. In een te groot CRM-pakket verdwaal je.”

Om ervoor te zorgen dat de juiste zaken gefactureerd worden, voert Maickel regelmatig controles uit. “Ik controleer bijvoorbeeld of de juiste uren bij de juiste projecten zijn gezet en of de synchronisatie met ons boekhoudpakket Exact goed gaat. Soms sluit een projectleider een project te snel af en kunnen de monteurs hun uren niet meer invullen, dat kost soms wat extra tijd.” Gelukkig kan Maickel deze projecten binnen Teamleader gewoon weer openen.

In de user story lees je hoe de workflow van De Slimmer Jongens eruit ziet en welke rol Teamleader daarin speelt:

Graphical user interface, text, application, email

Een tweede vestiging

De Slimme Jongens zijn gevestigd in Zevenaar, maar willen in de toekomst graag uitbreiden. “We zijn behoorlijk gedreven. Ons doel is om een nieuwe vestiging te beginnen in het midden van het land.”

“Tot die tijd willen we de werkprocessen goed vastzetten. Deze zijn flink veranderd in de afgelopen jaren. We willen weer vooruit kijken en innovatief zijn.” Teamleader kan ze daarbij helpen. “Ik ben er erg gecharmeerd van”, vertelt Maickel. “Het is een steady platform, ik heb nog nooit meegemaakt dat er iets crashte.”

Wil jij, net als De Slimme Jongens, ook slimmer werken? Probeer Teamleader dan 14 dagen gratis uit.

15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Pensioen Scan 2022
Bouw jij al op een slimme manier je pensioen op? Check nu in 2 minuten welke van de 8 pensioenopties voor jou een zorgeloze oude dag oplevert, met maximaal rendement én inzet van al je belastingvoordeel.
Lees ook…
Sandwichpanelen zijn een populair isolatiemiddel voor gebouwen en constructies. Dit komt omdat dit type dak of muren uitstekend bestand zijn tegen wind…
Opslagsystemen zijn essentieel voor veel bedrijven. Het is belangrijk om de voordelen van een goed opslagsysteem te begrijpen, vooral in de zakelijke…
De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we heel anders zijn gaan kijken naar ventilatie in gebouwen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het ventileren van…