Vandaag de dag is het zeker niet altijd de bank waar ondernemers aankloppen als ze extra kapitaal zoeken. Krediet is op veel andere manieren te krijgen. De Nederlandse Fintech Five Degrees organiseert op donderdag 27 oktober een ronde tafel waar twee experts zullen spreken over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kredietverlening aan het MKB. Belangstellenden zijn voor deze bijeenkomst in Amsterdam (16.00 – 18.00 uur) van harte welkom.

Steeds meer ondernemers gebruiken nieuwe, onlinebanken en geldverstrekkers voor financiering. Ook crowdfunding platforms blijven groeien en spelen een belangrijke rol voor vooral startende ondernemers. De beschikbaarheid van technologie én grote hoeveelheden data maken dit mogelijk.

Tijdens de ‘meet up’ op het kantoor van Five Degrees zullen Anne Hakvoort (fintech advocaat) en Ronald Kleverlaan (Voorzitter Stichting MKB Financiering) met de aanwezigen, en elkaar, in gesprek gaan over de trends in de wereld van de alternatieve kredietverstrekking.

Onder meer zullen ze spreken over de onvermijdelijke consolidatie in deze markt, de kansen die dit ondernemers biedt én geven zij hun inzicht hoe dit de verhouding tussen de banken en het MKB uiteindelijk zal veranderen.

Advocaat Anne Hakvoort is gespecialiseerd in de regelgeving rond financiële dienstverlening. Zij is expert op het gebied van alternatieve financiering, crowd funding, ‘peer-to-peer lending’ en de juridische aspecten van andere innovaties op het gebied van financiële dienstverlening.

Ronald Kleverlaan is al jaren actief dé specialist op gebied van alternatieve kredietverlening voor het bedrijfsleven. Als directeur van het European Centre for Alternative Finance kan hij de Nederlandse situatie ook van een internationaal perspectief bekijken.

Aanschuiven bij deze inspirerende ronde tafel kan. Na afloop van de discussie is er de gelegenheid om te netwerken tijdens de borrel. Inschrijven kan hier: https://www.fivedegrees.com/events/the-future-of-alternative-lending 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Cursus: Koop of verkoop een bedrijf succesvol
Ben je betrokken bij de koop of verkoop van een bedrijf? Volg de cursus Actief in Overnames. Ontvang tips en maak de beste deal. Zorg dat jouw overname een succes wordt.
15% korting op een Acer Chromebook
De ChromeOS devices van Acer zijn de veiligste oplossing op werkgebied. Profiteer nu via De Zaak met de kortingscode DEZAAK15 van 15% korting op je nieuwe Acer Chromebook.
Lees ook…
Tijdens de pandemie werd thuiswerken een verplichting. Vergaderingen vonden online plaats. Nu, na de pandemie, is thuiswerken nog steeds erg normaal…
De winter is begonnen. Dat betekent ook dat de wintersport weer voor de deur staat. Vaak is een skireis een dure aangelegenheid. Veel wintersporters…
Voor het totale aanbod aan heren werkbroeken geldt dat er verschillende soorten, maten en ontwerpen zijn waaruit je als particulier kan kiezen. De…