Categorieën

Het leasen van een auto is voor veel bedrijven een populaire keuze geworden als het gaat om het beheer van het wagenpark. Zakelijk leasen biedt bedrijven de mogelijkheid om de kosten en risico's van het bezitten van een auto te verminderen, terwijl er een enorme keuze is in het aantal voertuigen dat ze kunnen kiezen voor het uitvoeren van de dagelijkse taken. Of het nu gaat om een kleine onderneming of een groot bedrijf, zakelijk leasen kan een slimme keuze zijn.

Inhoudsopgave

In dit artikel zullen we de voordelen van zakelijk leasen van een auto bespreken, de verschillende soorten lease opties die beschikbaar zijn en natuurlijk wat tips voor het afsluiten van een leasecontract.

Geen eenmalige kosten

Eén van de grootste voordelen van het leasen van een bedrijfswagen, is dat je geen enorme investering hoeft te doen. Vooral voor een wat kleinere onderneming, kan dit ervoor zorgen dat ze juist wel die stap kunnen zetten die ze nodig hebben om te kunnen groeien.

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze een bedrijfsbus moeten aanschaffen, maar hier niet direct de financiële middelen voor hebben. Door te kiezen voor het leasen van deze bus, kun je direct gebruik maken van de voordelen en kun je als bedrijf verder groeien. Het geld wat je dan tot je beschikking hebt, kun je vervolgens investeren in andere zaken, die je bedrijf doen laten groeien. Zo profiteer je dus als het ware op twee manieren van het leasen van een auto of bus.

Geen onderhoudskosten

Ondernemers willen natuurlijk het liefst zo min mogelijk kosten maken. Door te kiezen voor een lease auto, zul je de kosten voor onderhoud en reparatie in ieder geval al niet voor je kiezen krijgen. Mits je natuurlijk kiest voor de juiste leasevorm.

Zo kun je kiezen voor een Financial lease, Operational Lease of een Shortlease. Vooral laatstgenoemde, is bij veel bedrijven steeds populairder. Mocht blijken dat een nieuwe werknemer toch niet helemaal past, dan zit je in ieder geval niet met een leaseauto in je maag de komende jaren. Operational Lease is de meest voor de hand liggende keuze voor ondernemers. Bij deze vorm van leasen wordt je namelijk volledig ontzien en betaal je alleen voor de brandstof of het laden van de auto. 

Fiscale voordelen

Veel ondernemers zijn er dol op ´Fiscale voordelen´. Helemaal in de tijd waarin steeds meer werknemers thuiswerker en hun ideale thuiswerkplek hebben ingericht en dus ook de bedrijfsauto vaak een stuk minder wordt gebruikt. Hoe fijn is het dan dat je als werkgever enigszins wat fiscale voordelen kunt genieten, zodat je de kosten kunt reduceren. Een belangrijk fiscaal voordeel van zakelijk leasen is, dat je de kosten voor het leasen kunt aftrekken van je winst. Op deze manier valt de nettowinst lager uit, waardoor je hier ook minder belasting over hoeft te betalen.

Het leasen van een auto heeft dus vooral zakelijk gezien de nodige voordelen. Niet alleen rijd je een nieuwe auto, maar zorgt het er ook voor dat je geen eenmalige investering hoeft te doen. Niet voor niets is zakelijk leasen bij ondernemers mateloos populair.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Een (eerste) huis kopen is altijd spannend. Wanneer je zelf niet alle kennis voor het financiële plaatje rondom het afnemen van een hypotheek hebt,…
Er wordt tegenwoordig ontzettend veel via het internet besteld en met de post verzonden. Hierdoor is het lastig om op te vallen tussen alle pakketjes…
Tech is je ding en je mikt toch op de Duitse markt? Dan mag je niet ontbreken op Duitslanddag in Amersfoort op 11 oktober. Je krijgt de kans om te…