Het ondernemen is een uitdaging, maar door gebruik te maken van de juiste technologie kun je verschillende processen binnen je bedrijf vereenvoudigen en ervoor zorgen dat je onderneming op topniveau blijft draaien. Er zijn verschillende tools waarmee je dit kunt doen, zoals bijvoorbeeld een payrolling systeem voor personeel of software voor projectmanagement. In dit artikel zullen we dieper ingaan op 7 belangrijke tools om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Snel inzicht in de belangrijkste ondernemerszaken: met de Top 3 Scans 2023 van De Zaak: de AOV Scan, de Aftrekposten Scan en de Pensioen Scan

Inhoudsopgave

Payrolling 

In de eerste plaats is het een goed idee om voor een payrolling systeem te kiezen voor het aannemen van personeel. Een payrolling bedrijf is een externe organisatie die de verantwoordelijkheid voor het beheren van payroll activiteiten overneemt van een werkgever. Dit betekent dat het payrolling bedrijf verantwoordelijk is voor het opmaken van contracten, het uitbetalen van salarissen en het bedrijf zorgt voor verschillende voordelen voor jou als ondernemer en voor de medewerkers. Het grootste voordeel hieraan is dat dit aspect van je onderneming vereenvoudigd wordt, waardoor iedereen op tijd en op de juiste manier betaald wordt. Bovendien loop je geen risico’s meer als het gaat om werkgeven. Jijzelf hebt daarnaast meer tijd om je te focussen op andere onderdelen en taken van je bedrijf.

Information Security Management System

Verder kan het hebben van een Information Security Management System (ISMS) erg handig zijn. Een ISMS is een gestructureerd en gecoördineerd framework dat wordt gebruikt om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie binnen een organisatie te waarborgen. Zo’n systeem bestaat uit beleid, procedures, processen en systemen die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de informatie van een organisatie adequaat wordt beschermd tegen mogelijke bedreigingen en de privacy wordt gewaarborgd. Wanneer je dus voor een ISMS tooling kiest, ben je er dus van verzekerd dat je bedrijfsgevoelige informatie veilig is en dat je tegen cyberaanvallen bent beschermd.

Gebruik maken van software voor projectmanagement

De derde tool die je kan gebruiken om de efficiëntie van je bedrijf te verhogen, is projectmanagement software. Projectmanagement software biedt managers de mogelijkheid om projecten en taken makkelijker te beheren. Met deze tool is het bijvoorbeeld mogelijk om taken te plannen, deadlines te stellen en verantwoordelijkheden toe te wijzen. Dit is ideaal voor bedrijven die meerdere projecten tegelijkertijd moeten beheren, doordat de software al je processen vereenvoudigd en zo je tijd efficiënter kunt benutten.

Installeer een duidelijk communicatieplatform

Een andere tool die je kunt gebruiken is een duidelijk communicatieplatform. Met dit type software kan je in real-time communiceren met je team, wat meer flexibiliteit biedt en ervoor zorgt dat je beter geïnformeerd en georganiseerd bent. Je kunt bijvoorbeeld een chat programma gebruiken, zoals Slack of Skype om ervoor te zorgen dat je team op de hoogte is van hun taken en verantwoordelijkheden. Op deze manier kunnen de teamleden eenvoudig met elkaar communiceren en met elkaar op de hoogte blijven. Dit maakt de samenwerking een stuk gemakkelijker.

E-mail marketing platformen 

Als vijfde is het verstandig om e-mail marketing platformen te gebruiken. Met dit soort software is je bedrijf in staat om bijvoorbeeld promotiecampagnes te maken om klanten aan te trekken. Dit kan door het versturen van nieuwsbrieven, aanbiedingen of ander verkoopmateriaal. Tevens kun je A/B tests doen met deze software. Het is ook mogelijk om automatische e-mails te versturen om klanten te behouden en de interactie met je klanten te vergroten.

Boekhoudprogramma’s gebruiken

Tevens maken veel topondernemers gebruik van boekhoudprogramma’s. Deze tools bieden een snelle en nauwkeurige manier om de financiële status van je bedrijf te beheren. Boekhoudprogramma’s bieden managers een overzicht van hun financiële situatie en kunnen verschillende rapportages genereren, waarmee je de financiële gezondheid van je bedrijf beter kunt volgen. Bovendien maak je hier eveneens je administratieve processen een stuk gemakkelijker mee en zullen je boekhouders ook minder tijd kwijt zijn.

Een social media management tool

Tot slot kan het gebruik van een social media management tool erg handig zijn. Met dergelijke tools kun je al je social media kanalen beheren vanuit één interface. Je kunt bijvoorbeeld berichten plannen, luisteren naar klanten, analyseren wat er over je bedrijf gezegd wordt en nog veel meer. Deze tool kan je helpen om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en je klanten te betrekken bij je merk. Een social media management tool zorgt dat je goed op de hoogte blijft van wat er speelt en daarbij behoud je ook nog eens het overzicht over dit aspect van je onderneming.

Is jouw pensioenpot al gevuld een zorgeloze oude dag? Check binnen 2 minuten welke pensioenopties voor jou (fiscaal) het beste zijn. Start de gratis Pensioen Scan van De Zaak.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Als ondernemer of zzp’er wil je natuurlijk altijd op zoek naar manieren om kosten te besparen en je winst te vergroten. Een gebied waar je vaak…
Heb je je afgevraagd wat te doen met oude telefoons die stof verzamelen in je la? Voordat je je telefoon weggooit, overweeg eens deze slimme manieren…
Bent u op zoek naar een goede accountant die de fijne kneepjes van de belastingwetgeving kent? Iemand die uw financiële gegevens grondig controleert…
Datalekken en andere cyberaanvallen hebben uiterst vervelende gevolgen voor bedrijven. Naast financiële schade levert het vaak ook aanzienlijke…
Ieder bedrijf probeert ziekteverzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is natuurlijk niet voor alle oorzaken van verzuim ook daadwerkelijk mogelijk….
Er zijn veel verschillende manieren om potentiële klanten te bereiken. Feit is in ieder geval dat je als ondernemer in Nederland een duidelijke…