Sandwichpanelen zijn een populair isolatiemiddel voor gebouwen en constructies. Dit komt omdat dit type dak of muren uitstekend bestand zijn tegen wind en andere weersomstandigheden, gemakkelijk te installeren zijn en een hoge isolatiewaarde kennen. Daarom kunnen ze ook heel goed gebruikt worden voor geïsoleerde muren en binnendaken. Sandwichpanelen zijn zelfs geschikt voor gebruik in koelcellen en als brandscheiding. In dit artikel geven we wat meer verdieping over de belangrijkste redenen om voor sandwichpanelen te kiezen.

Inhoudsopgave

Besparen op de bouwkosten

Het gebruik van sandwichpanelen in de bouw komt veel voor omdat ze zeer snel en eenvoudig te installeren zijn. Sandwichpanelen bestaan namelijk uit drie lagen: een kern met een lage dichtheid en een dunne mantellaag die aan de zijkanten zijn vastgehecht. Dit maakt sandwichpanelen geschikt voor toepassingen waar een combinatie van structurele stijfheid en licht gewicht benodigd is. Bovendien is het bouwproces minder complex dan bij traditionele constructie, wat ervoor kan zorgen dat bouwprojecten aanzienlijk goedkoper zijn en in minder tijd kunnen worden voltooid.

Sandwichpanelen bieden een uitstekende isolatiewaarde

Sandwichpanelen zijn een van de beste keuzes voor toepassingen waar veel thermische weerstand vereist is. Dit maakt goed geïsoleerde sandwichpanelen het ideale bouwmateriaal voor moderne industriële gebouwen: ze zijn robuust, gemakkelijk te hanteren en beschikken ook nog eens over een hoge thermische isolatiewaarde zonder er complexe constructie is vereist. 

Kwalitatieve sandwichpanelen staan bekend om hun thermische klimaatregeling, geluidsisolatie en hoogwaardige brandbeveiliging. Bovendien hebben sandwichpanelen het vermogen om warmte in de zomer tegen te houden en beter vast te houden tijdens de koude wintermaanden. Voor meer informatie over de isolerende eigenschappen van sandwichpanelen, bekijk de hoogwaardige sandwichpanelen van SAB Profiel.

De lange levensduur van sandwichpanelen

Een van de andere mooie dingen van sandwichpanelen is dat ze gemakkelijk een lange tijd meegaan, op voorwaarde dat het oppervlak regelmatig wordt schoongemaakt en beschermd. Sandwichpanelen zijn uitermate goed bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn dus nagenoeg waterdicht en corrosiebestendig. Om sandwichpanelen in topconditie te behouden, moet je overwegen ze ten minste eenmaal per jaar te controleren via deskundig onderhoud. Dit is waarom gebouwen met sandwichpanelen een zeer lange levensduur hebben.

Veel esthetisch aantrekkelijke opties 

Met sandwichpanelen heb je bovendien de beschikking over een grote verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden. Of het nu gaat om een magazijn, een fabriek, een winkel of showroom, het uiterlijk van een commerciële ruimte is vaak van cruciaal belang voor de geloofwaardigheid van het merk.

Sandwichpanelen zijn een uitstekende keuze om te worden gebruikt om de unieke elementen toe te voegen die de projecteigenaar nodig heeft. Er kan gekozen worden uit een reeks interessante oplossingen, waaronder verschillende profielen, verschillende bekledingstypes en vele bekledingskleuren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Hoe ver ben jij met automatiseren?
Het MKB is vaak (te) veel tijd kwijt aan administratieve taken en mist actueel inzicht. Wat is jouw automatiseringsbehoefte? Ontvang direct jouw resultaten.
Ook praktische tips in je mailbox?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste artikelen, gratis whitepapers en handige tips en tricks voor ondernemers.
Lees hier ons Privacy statement
Lees ook…
Het runnen van een autoverhuurbedrijf is best moeilijk omdat er veel concurrenten zijn. Als je bijvoorbeeld “ auto huren Kreta” typt in de…
We zien steeds meer elektrische auto’s rijden. Het aanbod wordt groter, we zien meer laadpalen op het werk of bij tankstations en ook in het…
Ben je net begonnen met een eigen onderneming? Ben je een aannemer en heb je hiervoor echt een zakelijke auto nodig? Wanneer je net met een onderneming…