Categorieën

Ben je tot de conclusie gekomen dat je een zakelijke financiering nodig hebt? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je zo snel mogelijk een aanvraag in wilt dienen. Als dit de eerste keer wordt dat je zakelijk geld gaat lenen, weet je misschien niet precies waar je rekening mee moet houden. In dat geval raden wij je niet aan te hard van stapel te lopen. Helaas zijn er veel ondernemers die dit wel doen. Doe jij dit ook? Dan kun je spijt krijgen van de zakelijke financiering die je afsluit. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom zetten we in deze tekst een aantal do’s en don’ts voor het aanvragen van zakelijke financieringen op een rijtje.

Inhoudsopgave

Do: verdiep je in de mogelijkheden

Wanneer je op het internet zoekt op ‘zakelijke financiering’ krijg je een groot aantal resultaten. Het afsluiten van zo’n financiering is dan ook niet bepaald lastig. Toch is het niet verstandig om de eerste beste financiering af te sluiten die je tegenkomt. Je moet namelijk weten dat je als ondernemer uit verschillende zakelijke financieringen kunt kiezen. Zo kun je zowel zakelijk krediet als een zakelijke lening voor je bedrijf afsluiten. Omdat beide financieringsvormen wezenlijk van elkaar verschillen, doe je er goed aan om uit te zoeken wat de beste zakelijke financiering voor jouw bedrijf is.


Do: niet meer lenen dan je nodig hebt

Wil je een zakelijke financiering aanvragen? Bereken dan altijd eerst even hoeveel geld je nodig hebt voordat je een aanvraag indient. Helaas zijn er maar weinig ondernemers die dit doen. Hierdoor wordt er vaak meer geleend dan nodig. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien niet nadelig, maar dat is het wel degelijk. Wanneer je een zakelijke lening afsluit, betaal je namelijk rente over het hele bedrag dat je leent. Leen je bijvoorbeeld 20.000 euro te veel? Dan betaal je hier ook rente over, ook al gebruik je het bedrag niet. Hierdoor kan een zakelijke lening onderaan de streep duurder uitvallen. Bij zakelijk krediet hoef je hier niet bang voor te zijn, want je betaalt dan alleen rente over het geld dat je opneemt.

Don’t: rente over het hoofd zien

Wie een zakelijke financiering afsluit, gebruikt geld van een ander om in zijn bedrijf te investeren. Je betaalt dit geld terug door iedere maand een deel af te lossen. Voordat je voor zakelijk financieren kiest, bereken je waarschijnlijk eerst hoeveel je maandelijks terugbetaalt. Een veelgemaakte fout hierbij is dat ondernemers de rente over het hoofd zien. Zonde, want hier krijg je altijd mee te maken als je een zakelijke financiering afsluit. Bereken daarom ook hoeveel rente je per maand betaalt. In dat geval voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Don’t: geen vergelijking maken

Bij vrijwel iedere geldverstrekker kun je vandaag de dag een zakelijke financiering afsluiten. Weet je inmiddels of je een zakelijke lening of zakelijk krediet nodig hebt? Dan richt jij je misschien tot de eerste beste geldverstrekker die je tegenkomt. Ondanks dat de opzet van zakelijke financieringen vaak niet veel van elkaar verschilt, loont het toch om een vergelijking te maken. De voorwaarden van een zakelijke financiering kunnen per geldverstrekker namelijk (flink) verschillen. Bovendien hanteert de ene geldverstrekker een hogere rente dan de andere.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Lees ook…
Het ondernemen is een uitdaging, maar door gebruik te maken van de juiste technologie kun je verschillende processen binnen je bedrijf vereenvoudigen…
In PowerPoint kunt u sinds kort gebruikmaken van de volgende nieuwe…
De meeste mensen zijn een groot gedeelte van de dag bezig met informatie vergaren via het internet. We zoeken naar antwoorden op vragen, bestellen…